Filmen gir deg forståelsen av at alt ikke nødvendigvis er som det framstår ved første øyekast

Av
DEL

Black Mirror: Bandersnatch-filmen er blitt veldig populær blant både ungdom, og voksne den siste tiden. Det er en psykologisk triller som ble gitt ut 28. desember, som tar leseren med inn i handlingen på en helt ny måte: Du som seer kan velge hva som skjer videre i filmen.

Filmen utspiller seg i året 1984 og handler om en ung spillutvikler, Stefan Butler, som sliter med å skille virkeligheten fra sin egen fantasi når han utvikler sitt eget spill basert på fantasyromanen «Bandersnatch».

Gjennom filmen får seerne lov til å ta valgene for hovedpersonen, for eksempel når han møter en bedrift som vil selge spillet hans. Gjennom å bli kjent med Stefan Butler, sitter man igjen med følelsen av at han har mentale problemer, selv om man aldri egentlig kan vite om det vi ser er hans fantasi eller virkeligheten.

Det er vanskelig å forklare hva som skjer utover i filmen siden det er mange ulike scenarioer å velge mellom, og jeg vet ikke alle selv.

Det som gjør at denne filmen skiller seg veldig ut fra andre filmer, er at seeren kan velge hva som skal skje videre, noe som bare har vært gjort av Netflix én gang før. Det drar deg inn i handlingen på en helt ny måte, noe jeg tror trigger særlig ungdom.

Man tvinges til å tenke selv og ta valg basert på slik man lærer hovedpersonen å kjenne, ikke nødvendigvis det man ser med det blotte øyet – noe jeg tror vi i større grad burde ta med oss ut av filmen og inn i livene våre. Forståelsen av at alt ikke nødvendigvis er som det framstår ved første øyekast. Og at dine valg kan være med å påvirke historien.

Filmen gir deg følelsen av å spille et videospill, nesten som om man spiller spillet Stefan Butler prøver å utvikle. Siden Black Mirror er en veldig godt likt serie kan man få litt høye forventninger, og kanskje bli litt skuffet, men personlig synes jeg den var veldig kul og interessant.

Jeg vil anbefale andre å se denne filmen, spesielt ungdommer og unge voksne. Det eneste som var litt dumt var at man ikke kan se den på Apple TV eller vanlig tv, man må enten ha PlayStation, Xbox eller se det på PC.

Black Mirror: Bandersnatch varer «bare» i 90 minutter, men fordi det er så mange ulike handlinger å velge mellom, er den totale spilletiden fem timer. Hovedrollen spilles av Fionn Whitehead og filmen er regissert av David Slade. Filmingen foregår i Storbritannia.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags