De baserer showet sitt på at man skal lyve, baksnakke og hive innpå alkohol. Er det dette vi yngre skal se opp til?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

SpaltistRealityshow kan gi et forvrengt bilde av virkeligheten. Menneskene du ser på disse programmene består av en gruppe mennesker som ofte mangler et etisk kompass.

De påvirker unge mennesker til å ha et usunt og unormalt syn på menneskekroppen ved å omtale en spesiell type kropp som «perfekt».

Dette fremmer normalisering av plastisk kirurgi, og det oppmuntrer spesielt unge usikre jenter til å selv legge seg under kniven på jakt etter den «ideelle» kroppen. Holdningene til mange av disse «influenserne» er ofte umoralske, i alle fall slik de blir framstilt på tv.

I tillegg får mange av deltakerne kjendisstatus av å være med på slike program, noe som blir helt feil, fordi det igjen kan påvirke andre til å få et forvrengt syn på menneskekroppen.

Et eksempel på dette er når Melina fra «Ex on the beach» skjelte ut en annen jente og kalte henne feit, bleik og stygg. Utspillet ga henne mye oppmerksomhet, men ikke negativt ladet oppmerksomhet.

Skal vi virkelig oppmuntre og gi kjendisstatus til folk som kritiserer andres utseende?

Hun sa senere unnskyld, og mente selv at disse tingene ikke var greit å si offentlig, men så laget hun en hitlåt der de samme sitatene går igjen. Antakelig for å tviholde på kjendisstatusen sin, men det gjør jo unnskyldningen helt meningsløs.

Et annet sitat fra denne serien er fra Carl Aksel: «Jenter over 50 kg burde holde seg unna stranden!» Og: «Jenter må ha minst 400 gram i hver pupp for å være attraktiv.»

Dette er typen gutter vi tror vi må forholde oss til.

Og Paradise Hotel, da, som baserer showet sitt på at man skal lyve, baksnakke og hive innpå alkohol på daglig basis.

Er det dette vi yngre skal se opp til?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags