Gå til sidens hovedinnhold

Umoral serveres til barn og unge

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En såkalt veileder og programleder fra Bodø, Lydia, har hevet seg opp til å være veileder i seksuelle spørsmål for barn og unge. Konseptet framstår som et lurvet og useriøst opplegg, som ikke har noe med sunn informasjon å gjøre. Da jeg så reklamen for programmet så tenkte jeg at et ansvarlig media som tv for unge ville avvise dette som ubrukelig og tendensiøst. Men den selvoppnevnte veileder bare ler av kritikken som er kommet fra mange hold.

For meg så ser det ut som at det er tvingende nødvendig å bryte grenser, være mest mulig utflytende og grov i uttrykksformen. Eier ikke disse useriøse aktører grenser hva de fôrer barn og unger med? Og det ser heller ikke ut for at tv-selskapene kjenner sitt ansvar for hva de distribuerer.

At en ung jente bare ler, og nærmest håner dem som påpeker det svinske og useriøse i hennes opplegg, forteller jo bare om hvor langt det er kommet, den moralske standard. Vi er mange som gremmes over hva barn og unge blir fôret med av umoral og skadelig undervisning.

Kommentarer til denne saken