Det hevdes hardnakket at Kjetil Knutsen ser på Ulrik som untouchable – urørlig, en så viktig brikke for laget at han skal spille uansett.

Vår egen ekspert Trond Olsen har nesten gjort det til en favorittøvelse å hevde at så lenge Kjetil Knutsen er sjefen på Aspmyra så spiller Ulrik Saltnes – uavhengig av prestasjon.

Sånn er det nok ikke. Jeg har store problemer med å tro at Kjetil og teamet hans har et slags kompisaktig forhold til hvem som skal starte kampene i Eliteserien og i Europa League. Det virker rett og slett for useriøst. Påstanden inneholder også en kraftig kritikk av Kjetil Knutsen – en kritikk jeg definitivt ikke stiller meg bak.

Ulrik Saltnes har vært sentral og viktig i den reisen Bodø/Glimt har vært på de siste årene. Han er en av mine absolutte favoritter og jeg mener Ulrik har vist ikke bare sterke ferdigheter som spiller, men også som ledertype og som Glimt-personlighet.

Ulrik – en av de største profilene, blant de største heltene. Men nå opplever han å være den som mottar sterkest kritikk når det butter, som det gjorde mot Molde og mot Tromsø. Han er blitt en hoggestabbe.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg i løpet av førsteomgangen torsdag kveld hadde håpet at Albert Grønbæk skulle erstatte Ulrik etter pause. Spesielt de siste 10 minuttene av første omgang var kritisk dårlige, nærmest som en kollaps å regne i form av pasningsfeil og elendig press.

I løpet av andre omgang var jeg glad for at jeg ikke fikk spillerbytte-ønsket mitt oppfylt. Ulrik, i likhet med resten av laget, hevet seg betraktelig. Han skal dessuten få dele æren for det viktige 1–0-målet med Patrick Berg.

Kjetil Knutsen er ikke ufeilbarlig i sine laguttak. Det har han innrømmet selv, sist etter den skuffende prestasjonen på Alfheim.

Men at han velger å bruke sin nummer 14 så mye som han gjør, er etter min mening godt innafor. Da er jeg mer skeptisk til at Marius Lode gikk rett inn på laget allerede noen dager etter overgangen. Stopperkjempen er rusten, og burde nok fått en mer gradvis inntreden. Han er fortsatt et godt stykke fra gammel storhet, det var tydelig selv i det som ble en triumf mot Zürich torsdag kveld.

Diskusjonene om hvem som bør starte eller benkes er en del av det som er moro med fotball. Alle har vi våre mer eller mindre velbegrunnede forslag til hvem Kjetil Knutsen bør bruke. Enn så lenge mener jeg det er svært liten grunn til å gå hardt ut mot de valgene som gjøres av trenerteamet på Aspmyra.

Tilbake til spørsmålet som ble stilt innledningsvis: Bør Ulrik starte mot Haugesund?

Etter søndagens kamp venter en hel (!) uke med fri for glimtspillerne som kanskje har vært gjennom det tøffeste kampprogrammet noen norsk klubb har opplevd. Dersom Ulrik ikke starter må det være fordi han ønsker hvile, ikke for at han fortjener å bli benket.

Jeg ser imidlertid GJERNE at han er blant de utvalgte også i denne uhyre viktige kampen.