Nord universitet gjenbruker logoen til Universitetet i Nordland. Det reagerer ansatte ved Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) på.

Fargesirkelen i logoen til Universitetet i Nordland er tatt i bruk i nylogoen.

- Vi har det litt travelt, for å si det mildt. Derfor tok vi utgangspunkt i hvordan vi kan komme i en synlig posisjon i markedet fort, sier rektor Pål Pedersen på Universitetet i Nordland.

Det  er kommunikasjonsavdelingene ved de tre institusjonene som fra nyttår er Nord universitet, som har kommer fram til den «nygamle» logoen.

1. januar 2016 er Høgskolen i Nord-Trøndelag, Høgskolen i Nesna og Universitetet i Nordland én institusjon.

- Vi bør komme ut i markedet med den nye logoen før det, sier Pedersen.

Logoen til Nord universitet er en provokasjon for alle på HiNT, ei symbolsk markering av  hvor makta ligger, skriver professor i samfunnsfag ved HiNT, Hilde Gunn Slottemo, i ei twittermelding, gjengitt av Khrono, som dekker om høyere utdanning og forskning, og som legger til at de har fått flere henvendelser fra opprørte HiNT-ansatte som er provosert over at det er den gamle logoen til Universitetet i Nordland som skal brukes videre, og bare navnet på institusjonen som skal byttes ut.  

Styret ved Universitetet i Nordland/Høgskolen i Nesna ble orientert om logoen tirsdag og hadde ingen innvendinger. I dag orienteres styret ved Høgskolen i Nord-Trøndelag.