Konsernsjef Jan-Frode Janson i Sparebank1 Nord-Norge er kåret til årets alumn(tidligere student) ved Handelshøgskolen, Universitetet i Nordland.

- Jeg har aldri vunnet en eneste pris i mitt liv, så det her var skikkelig stas, sier Janson.

Juryen lette etter en kandidat som er en synlig og god ambassadør for Handelshøgskolen, og som står frem som en god rollemodell for våre studenter.

- Godt å komme hjem

- Vi er ikke i tvil om at vi har funnet en meget verdig kandidat, sa juryleder Knut Riksen jr. da han offentliggjorde beslutningen.

Janson har i tillegg til siviløkonomutdannelsen fra Bodø også en doktorgrad i industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU(tidligereNTH) i Trondheim.

Juryen opplyser om at de har lagt vekt på Jansons ambisjon om å bidra til å utvikle Nord-Norge.

- Direkte kontakt med politikere og lokalt næringsliv viser at vedkommende også har kunden i fokus. Samtidig skiller han ikke på om vedkommende er ordfører eller student. Stor eller liten. I møte føler du at Jan-Frode Janson har en genuin interesse og oppmerksomhet for akkurat deg, sa jurylederen

- Det er godt å komme hjem til Bodø og Handelshøgskolen, sa han under sitt foredrag for tidligere og nåværende studenter og ansatte fredag.

Prisen ble delt ut i forbindelse med foredraget under Handelshøgskoledagen.

- Jeg var Bodøværing fra 1990 til 1992, og oppfatningen min er at som handelshøgskole er den i Bodø den beste på Nordkalotten, fortsetter en tydelig glad Janson.

- Som bankmann er en jo ikke spesielt elsket, så det er veldig stas å få en pris.