Gå til sidens hovedinnhold

Ufine metoder av Centerpartiet - og Sp!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Sverige er regjeringen Løfven felt ved mistillit, den første i svensk historie. Vensterpartiet fikk nok av å være dørmatte for Løfven og Centerpartiets (C) krav i politikken: Innføring av fri markedsleie for boliger. Etter regjeringen Løfven falt så sa C seg villig til å bli med å støtte en ny regjering på betingelse av at fri markedsleie likevel blir gjennomført, og at ytterpartiene, Vensterpartiet (V) - og Sosialdemokratene (SD) - ikke får noen politisk medbestemmelse, slik C fikk nedfelt når de januar 2018 støttet dannelsen av regjeringen Løfven. V fikk 518 454ved siste valg stemmer, 8.0 %. SD fikk 1 135 627 stemmer, 17,5 %.

C synes mene at de med sine 8,6 % av stemmene har mandat til politisk å isolere 2 partier som representerer 1.654.081 stemmer, tilsvarende 25,5 % av stemmene. Det betyr at C ønsker å danne flertall (50 %) av de resterende 74,5 % av riksdagen og med 32 % stående på motsatt politisk banehalvdel.

I overført betydning til Norge tyder mye på at det ikke er vesentlig forskjell på C og SP sin forståelse av demokratiets oppbygging.

Håper ikke Sp lykkes med å bringe Norge inn tilsvarende politisk kaos som C har gjort i Sverige.

Vi vil ikke ha «svenske tilstander» i Norge.

Kommentarer til denne saken