Tyveribande tatt på City Nord – tre av fire utvist fra Norge

Deler av beslag fra ransaking av bil

Deler av beslag fra ransaking av bil

DEL

Mandag 5. august fikk politiet melding om pågående tyveri fra City Nord i Bodø. Etter undersøkelser på stedet viste det seg at det var snakk om fire vinningskriminelle på raid. Det skriver Politiet i Nordland i en pressemelding.

Alle fire er pågrepet. Tre av disse er på vei ut av Norge, mens den fjerde skal ha saken behandlet i Salten tingrett. Den fjerde valgte ikke å vedta forelegget og må derfor belage seg på å møte i retten.

I pressemeldingen står det videre at det var vektere inne på senteret som først varslet politiet om tyveriene. Tyvene hadde ankommet kjøpesenteret i en varebil, og da politiet ransaket bilen, avdekket de tyvgods, smuglersprit, kommunikasjonsutstyr og annet utstyr.

– Med bakgrunn i dette ble de fire som alle er av utenlands opprinnelse pågrepet, avhørt og fikk deretter utskrevet forelegg av politiet, står det videre i meldingen.

– Politiet har grunn til å tro at tyvene nettopp hadde ankommet Norge og at pågripelsen i Bodø stoppet dem i å gjennomføre et systematisk raid med vinningskriminalitet i Norge, fortsetter politiet.

Artikkeltags