Øyvinds butikk ble kåret til fylkets beste: – Utrolig viktig for lokalsamfunnet

Avdelingsleder Steinar Fredheim (t.v) i
Distriktssenteret delte ut prisen for årets nærbutikk til Øyvind Johansen og hans Joker-butikk på Storjord.

Avdelingsleder Steinar Fredheim (t.v) i Distriktssenteret delte ut prisen for årets nærbutikk til Øyvind Johansen og hans Joker-butikk på Storjord. Foto:

DEL

Tirsdag møttes en rekke distriktskjøpmenn fra hele Nordland i Bodø for å diskutere utvikling og framtiden for butikkene. På konferansen ble det blant annet delt ut pris for Årets nærbutikk i fylket.

Øyvind Johansen, som driver Joker-butikken på Storjord i Tysfjord, gikk helt til topps i konkurransen og kunne smykke seg med å bli årets nærbutikk i Nordland.

Det skriver Distriktssenteret i en pressemelding.

Fått skuta på rett kjøl

Joker-butikken har ikke bare vært en suksess de siste årene. Øyvind Johansen og nærbutikken har i flere år slitt med svake resultater, men har i den siste perioden fått skuta på rett kjøl. Det har gitt resultater.

– Butikken har vært kjennetegnet av hardt arbeid, trinnvis utbygging av diverse tilleggstjenester og økende evne til å skape aktiviteter, heter det i begrunnelsen for prisen.

– Den gode kundelojalitet skyldes god kundetilpasning gjennom åpningstider og aktiviteter og en generell fin butikk. Likeså har kaffekrok vært med på å skape liv i bygda, heter det videre.

– Aldri vært et mål å tjene penger

Merkur-programmet er et utviklingsprogram for butikker i distrikts-Norge, og det er nettopp her at Johansen har fått erfaring og hjelp.

I tillegg til Joker-butikken på Storjord driver også Johansen flere selskaper i Tysfjord.

– Det har aldri vært mitt mål å tjene penger på butikken. Men dersom lokalsamfunnet skal fungere, må vi ha en lokalbutikk og en møteplass, sier han i meldingen.

Artikkeltags