Husker du multigründeren Øyvind? Nå utvider han virksomheten enda en gang

Budsjett: Øyvind Johansen har budsjettert med et drivstoffsalg på 300.000 liter det første året. Det burde gå, mener han. Tankanlegget er på 40.000 liter og ligger like ved E6 på Storjord i Tysfjord. Foto: Øyvind A. Olsen

Budsjett: Øyvind Johansen har budsjettert med et drivstoffsalg på 300.000 liter det første året. Det burde gå, mener han. Tankanlegget er på 40.000 liter og ligger like ved E6 på Storjord i Tysfjord. Foto: Øyvind A. Olsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Storjord og Korsnes i Tysfjord har fått bensinutsalg der tankanlegget står oppe på bakken.

– Det er minst like trygt som nedgravde tanker, forteller pådriveren bak prosjektet, Øyvind Johansen.
Storjord og Korsnes har nærmere 250 innbyggere, men har aldri hatt eget bensinutsalg.

Det er etablert for å sikre driften av butikken på stedet, Storjord Servicehandel, som Johansen er medeier i.

– Vi regner ikke med å tjene penger på bensinsalget, men det er mye gjennomgangstrafikk på stedet. Vi håper at folk som stanser for å tanke opp, også vil avlegge butikken et besøk, forklarer Johansen om anleggene som ligger like ved E6.

Multigründer

I oktober i fjor skrev AN om Øyvind Johansen som står på for å holde liv i hjembygda.

Multigründeren driver sauebruk med 50 vinterforede dyr, maskin- og snekkerfirmaet Øyvind Johansen Maskin AS og Tysfjord Begravelsesbyrå.

Han driver også med montasje av varmepumper og snøbrøyting, samt at han er medeier i fiskebedriften Taste of North på Korsnes.

I tillegg er Johansen altså medeier i dagligvareforretningen Storjord Servicehandel, som nå utvider med bensinutsalg.

LES OGSÅ: Få har flere jobber enn Øyvind

God støtte

Bensinstasjonen er ikke tilknyttet noen kjede, men konseptet heter «Fuel for you». Investeringen har kostet nesten 1,5 millioner kroner.

– Vi har klart å få bensinstasjonen på plass takket være at Storjord Servicehandel er Merkur-butikk. Vi har fått 500.000 fra Merkur-programmet til etableringen. Tysfjord kommune og Sametinget har også støttet prosjektet, sier Johansen.

Fornøyd var også innbyggerne i området. De strømmet til i hopetall lørdag for å feire det nye bensinutsalget. De kan også glede seg over at det i fjor fikk en betydelig oppgradert dagligvarebutikk, takket være Øyvind Johansen og Jan André Skogvoll.

–Jeg håper stasjonen blir til glede for befolkningen og at den vil bidra til å sikre grunnlaget for butikken i framtiden. Fyll bensin og diesel her og kjør mye, oppfordret Johansen.

Sikrere

Hovedpersonen selv gliser bredt på spørsmål om hvor mye det er investert i butikken og drivstoffutsalget.

– Nei, det har jeg ikke våget å regne på, men det kan nok dreie seg om minst fire millioner kroner, antyder han.
Johansen mener plasseringen av tankanlegget oppe på bakken gjør det mye sikrere.

– Det har dobbelte vegger med vakuum mellom. Hvis det skulle bli lekkasjer, går alarmen. Dette er en trygg og billig måte å ordne drivstofftilbudet på. Hvis driften ikke skulle gå rundt økonomisk, er anlegget salgbart. Tankanlegg som er gravd ned i jorden, er ikke det.

Artikkeltags