Gå til sidens hovedinnhold

Lekkasje av syre på Drag

Artikkelen er over 2 år gammel

Fremover: Politiet i Nordland meldte fredag formiddag om lekkasje av flussyre på Drag i Tysfjord.  Nødetatene rykket ut til stedet.

Klokken 10.54 meldte politiet at fergen er satt i trafikk igjen. Drag - Kjøpsvik ble først innstilt som følger av hendelsen.

Politiet fikk vite om lekkasjen via brannvesenet.

– Det er en syrecontainer som det har lekt ut av, sier operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Cathrin Nerhus Lewin til Fremover klokken 10.50. 

Containeren skal ikke ha vært på fergen, men på land, like ved havet.

– Årsaken til at vi ikke vil at fergen skal gå nå er for å ikke dra flere inn i denne situasjonen, og for å være helt sikker. Vi har nå satt opp en sikkerhetssone på 50 meters avstand. Politi og brannvesen på stedet kommer til å holde folk unna, opplyser Lewin.

Klokken 11.06 kunne politiet opplyse at brannvesenet jobbet med nøytralisering av syren. Lekkasjen ansees som å være under kontroll. Ingen personer ble skadet.

Flussyre

  • Hydrogenfluorid (HF) i gassform eller vannløsning (flussyre) har svært høy toksisitet og gir alvorlige, dyptgående etseskader og risiko for livstruende systemisk forgiftning.
  • Helsepersonell undervurderer ofte alvoret i situasjonen fordi problematikken er lite kjent.
  • Selv mindre eksponeringer, for eksempel søl på en hånd, kan gi systemiske effekter i tillegg til den lokale etseskaden. Toksisiteten skyldes hovedsakelig at dissosiert fluorid danner tungtløselige salter med vevskationer som kalsium og magnesium.

Kilde: Helsebiblioteket.no

 

TIPS OSSTLF: 75 50 50 50 E-post: tips@an.no SMS/MMS: ANtips til 2005

Kommentarer til denne saken