Gå til sidens hovedinnhold

Tvilsom Senterparti-politikk

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Tjenester nær folk», er Senterpartiets gjentatte og sanne slagord. Trygve Slagsvold Vedum finner enhver anledning til å rope ut dette nærhetsidealet til det norske folk. Sp-lederen roper ikke slagordet ut som en ren teori – han står for det i praksis! I Stortinget stanset Vedum NAV sin praksis, som kun sendte digital opplysning til pensjonister og trygdede. Han refser institusjoner og næringsliv, som nekter å motta kontanter – fortsatt et lovlig betalingsmiddel i følge valutaloven. Videre har Vedum forsvart «den lille mann» mot å bli påtvunget å eie og ha en smarttelefon med apper han ikke forstår noe av.

Denne politikken fra Vedum og stortings-Sp, er å karakterisere som rett politikk i tråd med partiets grunnsyn om desentralisering og motstand av tvang.

Derfor er det forferdelig trist at Senterpartiets representanter i Nordland fylkesting – med samferdselsråd Bent-Joachim Bentzen (Sp) i spissen, gjør helt motsatt av Vedum. Det er synd at Bentzen opptrer som en embetsmann – og ikke som politiker. Det er å anse som tvilsom senterpartipolitkk å nekte kontanter på bussen, fjerne reisekort og tvangsinnføre betalingsapp via smarttelefon, som ikke alle eier og forstår.

Med Senterpartiets sentrale stilling i dagens fylkespolitikk i Nordland, hadde det slett ikke vært vanskelig å kunne utføre en Sp-orientert samferdselspolitikk. Det er katastrofalt at en ikke grep denne muligheten!

Vi håper at Sp-representantenes misforståtte politikk på nevnte område ikke ødelegger for partiets oppslutning i Nordland ved årets stortingsvalg. Landet trenger en senterpartipreget regjering med forståelse for desentralisering, reversering av fylkene Troms/Finnmark og Viken, og med politisk vilje til å ta hele landet i bruk.

Kommentarer til denne saken