Flytter «Skavlan»

SEERTALL: Fredrik Skavlan under TV 2s høstlansering. Nå flyttes talkshowet grunnet sviktende seer. (NTB scanpix)

SEERTALL: Fredrik Skavlan under TV 2s høstlansering. Nå flyttes talkshowet grunnet sviktende seer. (NTB scanpix) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(Nettavisen:) TV 2 flytter «Skavlan» fra fredag til lørdag når programmet har premiere i januar, melder TV 2.

- Seertallene for «Skavlan» på TV 2 denne høsten har ikke vært tilfredsstillende. Vi har sett at tre talkshow på NRK og TV 2 på fredagskvelden blir ett for mange. Derfor flytter vi nå lineærversjonen av programmet til lørdag kveld – til det beste for seerne, sier kanaldirektør Trygve Rønningen i en pressemelding. 

Talkshowet hadde premiere på TV 2 14. september i år. Da lå seertallene på rett i underkant av 450.000, mens de sank utover i sesongen.

- Selv om «Skavlan» flyttes til lørdagskvelden på lineær-TV, vil programmet fortsatt være tilgjengelig på TV 2 Sumo fra fredag ettermiddag i tråd med vår langsiktige digitale satsing på programmet. Versjonen som sendes på TV 2 Sumo er også en lengre versjon enn den som sendes på lineær-TV, forteller Rønningen.

Fredag 30. november ble høstens dårligste sending for Fredrik Skavlan, med 183.000 seere. Det tilsvarer en markedsandel på 17 prosent i alderstrinnet 20 til 49 år og 14,3 prosent i alderstrinnet 10 til 79 år.

Skavlan har konkurrert med NRKs seere, som sender «Lindmo» fredag kveld samme tidspunkt. Mange TV-eksperter har forklart «Lindmo»-seieren med høy lojalitet blant NRK-seere og at mange blir igjen på NRK etter «Nytt på nytt» er ferdig.

På fredagskveldene vil «The Voice» og «Senkveld med Helene og Stian» sammen med Nyhetene, Været og Sporten fylle sendeskjemaet hos TV 2.

Artikkeltags