- Det hele føles fremdeles veldig surrealistisk, og vi er med på et lite eventyr

PRIS: Her står Maiken Benjaminsen Urving, Geir Næstby og Margrethe Vinje med idrettspresident Tom Tvedt og deres helt ferske pris Grasrotprisen 2016.

PRIS: Her står Maiken Benjaminsen Urving, Geir Næstby og Margrethe Vinje med idrettspresident Tom Tvedt og deres helt ferske pris Grasrotprisen 2016.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Lørdag ettermiddag mottok Bodø Gym og Turn den gjeve prisen Grasrotprisen fra Norges Idrettsforbund i Hamar. Dette skjedde i forbindelse med Idrettsgallaen, og Margrethe Vinje, leder for klubben, var i Hamar for å motta prisen sammen med Maiken Benjaminsen Urving og Geir Næstby.

– Det føles ennå veldig surrealistisk og er med på et lite eventyr. Vi har skjønt at det er stort, og vi er i dag en veldig stolt klubb, sier Vinje til Avisa Nordland.

Takker ungdommene i klubben

Juryens begrunnelse for at nettopp Bodø Gym og Turn får denne prisen lyder slik: «Klubben har fra oppstart vært tydelig på at de skal ta ungdommen på alvor ved å inkludere dem, ungdommen skal selv bidra med forslag og gjennomføringer av aktiviteter for å forhindre og unngå frafall av denne aldersgruppen. Arbeidet klubben har gjort og gjør med ungdom og tilrettelegging er blitt lagt merke til utenfor egen klubb også». Vinje ønsker å rette en stor takk til alle de 800 medlemmene i klubben, men legger størst vekt på ungdommene i klubben.

– Den jobben vi legger ned gjør vi for ungdommen, og vi jobber hele tiden med å finne ut hvordan vi kan ta de på alvor og gi de muligheten til å bli hørt. Det er veldig viktig for oss, og uten dem hadde vi aldri fått denne prisen, sier Vinje.

– Vi er veldig ydmyke

I tillegg til å motta Grasrotprisen, får de 50 000 kroner som går til videre utvikling av klubben.

– Pengene betyr selvsagt veldig mye, men det er langt større at vi står her med denne prisen. Vi er veldig ydmyke og stolte over dette, sier Vinje, som ikke har tenkt å stoppe med å jobbe videre i klubben grunnet denne prisen.

– Det er nå arbeidet starter, og vi skal ikke stå på latsida etter dette, sier hun med et smil.

Artikkeltags