Derfor går UNN-styrets ledelse av

Styreleder i UNN Jorhill Andreassen. Tor Ingebrigtsen med ryggen til

Styreleder i UNN Jorhill Andreassen. Tor Ingebrigtsen med ryggen til Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Styreleder Jorhill Andreassen og nestleder Erling Espeland velger å trekke seg fra sine posisjoner ved UNN med umiddelbar virkning. Det kom fram etter det ekstraordinære styremøtet på UNN, fredag.

DEL

– Jeg har i alle år hatt stor tillit til Tor Ingebrigtsen, og tilliten er ikke svekket etter den siste tids hendelser. Jeg opplever nå at jeg som styreleder ikke har den nødvendig tillit i Helse Nord. Jeg har dermed ingen motivasjon til å jobbe videre med saker som vi har jobbet med i fellesskap i Helse Nord, sier Andreassen i pressemeldingen.

Hun er klar på at hun ikke lenger har tillit til styreleder Marianne Telle.

– Hvis vi sammen skal kjempe for det best mulige helsetilbudet i Nord-Norge, er vi avhengige av å ta tillit til hverandre. Da er det et problem for meg at jeg heller ikke lenger har den nødvendige tilliten til Marianne Telle, sier Andreassen.

– Framstilt som løgner

Hun henviser til møtet som fant sted mellom Ingebrigtsen, Telle og henne i forkant av styremøtet i Helse Nord 13. desember.

– Vi ble sammen enige om å legge saken bak oss og at det beste for å skape ro rundt den videre prosessen i Helse Nord var å ikke omtale hendelsen offentlig. Det sier seg selv at når Telle kommer med en annen versjon, blir jeg framstilt som løgner, sier hun, og fortsetter:

– Senest denne uken har Marianne Telle understreket viktigheten av å skape ro og jobbe sammen i samtaler med meg. Samtidig har hun bidratt til det motsatte i media, ved blant annet å navngi Tor Ingebrigtsen og samtidig offentliggjøre egne interne notater fra den omtalte samtalen med han, sier Jorhill Andreassen.

Trekker seg

Nestleder i UNN de senere år, Erling Espeland, har også trukket seg fra sin funksjon i UNN-styret etter dagens ekstraordinære styremøte. Hans begrunnelse er at det blir vanskelig å fortsette når direktør og styreleder ved UNN som han har jobbet tett med og hatt full tillit til, trekker seg.

– Jeg syns også at Marianne Telles framstilling i media de siste dagene har hatt en veldig ensidig tyngde. Da blir min begrunnelse og motivasjon for å sitte i et styre som er underlagt hennes ledelse så sterkt redusert at jeg ikke vil kunne gjøre en god jobb, framholder Erling Espeland.

Det har ikke lyktes Avisa Nordland å få en kommentar fra Helse Nord-direktør Lars Vorland og styreleder Marianne Telle.

Konstituerer nytt styre

Eivind Mikalsen konstitueres som styreleder i UNN, mens  ​Helga Marie Bjerke konstitueres som nestleder. Det melder Helse Nord i en pressemelding.

Både Mikalsen og Bjerke har vært medlemmer i UNN-styret siden 2014. De vil fungere inntil nytt styre oppnevnes av styret i Helse Nord RHF.

Styret i UNN skal konstituere administrerende direktør i UNN.

Bakgrunn:

Dette er saken

13. desember informerte styreleder i Helse Nord, Marianne Telle, at hun hadde mottatt trusler i forkant av styrebehandlingen av PCI-saken.styrebehandlingen av PCI-saken.

Til an.no sa hun at truslene kom fra et hold som gjorde at hun tok dem alvorlig.

6. februar ble det kjent at Tor Ingebrigtsenn sa opp som direktør for Universitetssykehuset i Nord-Norge.

7. februar kunne Avisa Nordland avsløre at det var Ingebrigtsen som sto bak truslene mot styrelederen. Selv nektet Ingebrigtsen for at han har truet styrelederen.

Litt senere på dagen bekreftet Telle via Dagens Medisin at den avtroppende direktøren skal ha framsatt trusler mot henne, som ville realiseres dersom hun ikke stemte riktig i PCI-saken.

Artikkeltags