Gå til sidens hovedinnhold

Trumpismen og Frp

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har vært svært interessant å følge uttalelser fra Frp-folk ang. den nylig avgåtte (i skam) president Donald Trump. Trump dro fra Washington DC med presidentflyet til sin svære eiendom i Florida i stedet for å delta på innsettelsen av statsmannen Joe Biden som USAs nye president. Twitter-presidenten fornektet seg ikke. Han er så selvopptatt og narsissistisk at han ikke evner å ta inn over seg at han har sviktet totalt i forbindelse med overgangen til ny president. Heldigvis deltok visepresident Mike Pence med verdighet. Det var svært avslørende å se det todelte bildet på tv når Mike Pence stiger ned til innsettelsesseremonien mens Trump & Co lander i Florida.

Mannen bak Kongress-invasjonen stakk av gårde med halen mellom bena.

Da mobben stormet inn i Kongressen 6. januar var det mange som fikk hakeslepp. Trump hadde bare timer før direkte oppfordret folk til å reagere på at valget var rigget. Selv etter omkring 60 forsøk på å få rettsapparatet til å stanse Biden, lyktes det ikke. Likevel stormet mobben Kongressen, helt uten sidestykke i amerikansk historie. Her var selvoppnevnte sjamaner, politifolk med Trump-agenda, høyreekstrem milits, valgte politikere i delstatskongresser, you name it. De stormet inn og knuste ruter og inventar. En stjal Pelosis PC for å selge det til russisk etterretning. Mange av disse Kongress-stormene er blitt avslørt og avskjediget fra sine jobber, til og med politimenn og militære.

Først da, etter 4 år med en kaskade av fake news fra Twitter-presidenten, begynner medlemmer av Frps støttegruppe for Trump å reagere.

Både Siv Jensen, Sylvi Listhaug, Per-Willy Amundsen, til og med Carl I. Hagen (sjuende far i Frp-hjemmet) og Christian Tybring-Gjedde (mannen som foreslo Trump til Fredsprisen), begynte til og med å beskrive Trump som ute av mental balanse. Den eneste som ikke har uttalt seg er den gode mann (?) Jon Helgheim, innvandringspolitisk talsmann for Frp. For å sette det på spissen en smule: Er det fordi Kamala Harris er farget, mon tro?

For å benytte en forkortet kode på å være i en tilstand av oppgitthet: WTF!

Hvorfor satt det så innmari langt inne for disse Trumpistene å innrømme at Trump ikke var en mann for et samlet USA? Han splittet nasjonen og oppfordret Proud Boys, Boogaloo og KKK og andre høyreorienterte rasister om å reagere på et stjålet valg. Han satte himmel og jord i bevegelse for å vinne et valg han tapte.

Trumpistene på Fauske har vært tause. Til og med Øystein Aalstad, Frp-er og SIAN-tilhenger har ikke latt høre fra seg. Men den mannen venter vel på at Trump skal stille til valg i 2024, hva vet vel jeg?

Vel bekomme, sier jeg da.

Twitter-Trump forlot presidentembetet i skam. Ingen tvil om det.

Nå skal han slå seg ned i Florida, i et område der folk tydelig har meldt ifra at de ikke ønsker ham velkommen dit.

Kommentarer til denne saken