Gå til sidens hovedinnhold

Trump Derangement Syndrome

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Media i USA, Europa og Australia har de siste 4 årene stort sett kommet med negativt oppgulp hva gjelder president Donald Trump. Slik ensidig oppførsel kalles på engelsk "Trump Derangement Syndrome" (Trump forstyrrelsessyndrom). De som lider av dette syndromet er over seg av glede nå når Trump ikke ser ut til å ha blitt gjenvalgt.

Trump er både idiotforklart og mislikt på grunn av sin brautende framferd og udiplomatiske oppførsel. De som lider av forstyrrelsessyndromet har imidlertid ikke fått med seg enkelte fakta, som for eksempel:

Valgresultatet i USA 2020 er omstridt. I praksis betyr det at ingen ting er avgjort før de forskjellige rettsinstansene har sagt sitt. Over 800 000 stemmer i opptil 10 delstater kan bestrides av ymse grunner. Erfaring viser at det vil kunne ta uker, kanskje måneder, før vi får en endelig avgjørelse. I tilfellet Bush vs. Gore i Florida i sin tid, tok det 36 dager, selv om dette gjaldt bare en stat.

Det er ikke media som avgjør hvem som skal være president i USA de neste fire årene. Det er derimot rettsvesenet og General Services Administration (GSA).

Det folk med dette forstyrrelsessyndromet heller ikke har fått med seg er disse fakta om hva Trump tross alt har gjennomført til nå:

* Trump signerte nylig 3 avtaler til fordel for urbefolkningen. Den ene gir kompensasjon til Spokane-stammen for tap av land på midten av 1900-tallet, den ene finansierer morsmålsprogrammer, og den tredje gir føderal anerkjennelse til Little Shell-stammen av Chippewa-indianerne i Montana.

* Trump fullførte opprettelsen av Space Force som en sjette militære gren.

* Trump signerte en lov som gjør grusomhet mot dyr til en føderal forbrytelse slik at folk som mishandler dyr får strengere behandling.

* Voldelig kriminalitet har falt hvert år han har vært president etter å ha økt i de to årene før han ble valgt.

* Trump signerte et lovforslag som gjør CBD og Hemp lovlig.

* Trumps EPA ga 100 millioner dollar for å fikse problemet med vanninfrastruktur i Flint, Michigan.

* Under Trumps ledelse overgikk USA i 2018 Russland og Saudi-Arabia og ble med det verdens største produsent av råolje.

* Trump signerte en lov som avslutter juridiske ordrer til farmasøyter som forhindret dem i å dele informasjon som sparer penger.

* Trump signerte en tillatelse til stater og ofre for å bekjempe online sex trafficking (FOSTA), som inkluderer “Stopp muligheten til Sex Traffickers Act” (SESTA) som både gir rettshåndhevelse og ofre nye verktøy for å bekjempe sexhandel.

* Trump signerte et lovforslag om å kreve at flyplasser skal gi rom for ammende mødre.

* De 25% lavest betalte amerikanerne nøt et inntektsøkning på 4,5% i november 2019, som overgår en gevinst på 2,9% i inntektene for landets høyest betalte arbeidere.

* Lavlønnsarbeidere drar nytte av høyere minstelønn også fra selskaper som øker inngangsnivået.

* Trump signerte det største lovforslaget om beskyttelse av villmark og bevaring på et tiår og utpekte 375 000 dekar som beskyttet land.

* Trump signerte Save our Seas Act som finansierer 10 millioner dollar per år for å rengjøre tonn plast og søppel fra havet.

* Han undertegnet et lovforslag i år som tillater noe medisinimport fra Canada slik at reseptprisene skulle gå ned.

* Trump signerte en utøvende ordre i år som tvinger alt helsepersonell til å oppgi kostnadene for tjenestene deres slik at amerikanere kan sammenligne tjenestene og velge de som belaster forsikringsselskapet minst.

* Da han signerte lovforslaget, sa han at ingen amerikanere skulle bli forblindet av regninger for legetjenester de aldri ble enige om på forhånd.

* Sykehus blir nå pålagt å legge inn standardavgiftene for tjenester, som inkluderer den nedsatte prisen et sykehus er villig til å godta.

* I de åtte årene før president Trump ble valgt inn økte prisene på reseptbelagte medisiner med gjennomsnittlig 3,6% per år. Under Trump har medisinprisene hatt fall fra år til år, samt i ni av de siste ti månedene, med et fall på 1,1% den siste måneden.

* Han opprettet en White House VA Hotline for å hjelpe veteraner og bemannet den hovedsakelig med veteraner og nære familiemedlemmer til veteraner.

* VA-ansatte blir holdt ansvarlig for dårlig ytelse, med mer enn 4.000 VA-ansatte fjernet, nedlagt og suspendert så langt.

* Utstedt en utøvende ordre som krever at sekretærene for forsvar, hjemlandssikkerhet og veteransaker skal legge fram en felles plan for å gi veteraner tilgang til tilgang til mental helse-behandling når de går over til sivilt liv.

* Takket være en avtale som Trump har undertegnet og kjempet for, vil de fleste føderale ansatte i 2020 få en lønnsøkningen med gjennomsnittlig 3,1% - den største økningen på mer enn 10 år.

* Trump signerte en lov som gir inntil 12 ukers betalt foreldrepermisjon for millioner av føderale arbeidere.

* Trump-administrasjonen vil tilby hiv-forebyggende medisiner gratis til 200 000 uforsikrede pasienter hvert år i 11 år

* Rekordomsetning hele tiden i løpet av 2019-høytiden.

* Trump signerte en ordre som tillater små bedrifter å gruppere seg når de kjøper forsikring for å få en bedre pris

* President Trump signerte loven om forhindring av dødsfall i forbindelse med svangerskap, som gir midler til statene for å utvikle bedre verktøy for å vurdere risikoen for dødsfall i forbindelse med svangerskap, for bedre å forstå mors komplikasjoner og identifisere løsninger og i stor grad fokuserer på å redusere den høyere dødeligheten for svarte amerikanere

* I 2018 signerte president Trump den banebrytende First Step Act, en avtale som vedtok reformer av strafferettslovene og som gjør rettssystemet mer rettferdig og hjelper tidligere innsatte med å vende tilbake til samfunnet.

* First Step Acts reformer tok for seg ulikheter i straffeutmålingslover som uforholdsmessig skadet svarte amerikanere og reformerte obligatoriske minimumsnivåer som skapte urettferdige resultater.

* Første trinnloven utvidet rettslig skjønn i straffeutmålingen for ikke-voldelige forbrytelser. * Over 90% av de som har nytte av de tilbakevirkende straffereduksjonsreduksjonene i First Step Act er svarte amerikanere.

* The First Step Act gir rehabiliterende programmer til innsatte, og hjelper dem med å lykkes i samfunnet og ikke vende tilbake til kriminalitet.

* Trump økte finansieringen til Historically Black Colleges and Universities (HBCUs) med mer enn 14%

* Trump signerte lovverk som slettet gjeld etter orkanen Katrina som truet HBCU-er.

* Salget av eneboliger økte med 31,6% i oktober 2019 sammenlignet med for bare ett år siden.

* Prioriterte HBCUs ved å opprette stillingen som administrerende direktør for White House Initiative på HBCUs.

* Trump mottok Bipartisan Justice Award på en historisk svart høyskole for sine bragder i reformen av strafferettslige reformer.

* Fattigdomsraten falt til et 17-års lavmål på 11,8% under Trump-administrasjonen som et resultat av et arbeidsrikt miljø.

* Fattigdomsraten for afroamerikanere og latinamerikanske amerikanere har nådd sitt laveste nivå siden USA begynte å samle inn slike data.

* President Trump signerte et lovforslag som oppretter fem nasjonale monumenter, utvider flere nasjonalparker, tilfører 1,3 millioner dekar med villmark og autoriserer Land and Water Conservation Fund permanent.

* Trumps USDAforpliktet 124 millioner dollar til å gjenoppbygge vanninfrastruktur på landsbygda.

* Forbrukertillit og tillit til småbedrifter er til enhver tid høy.

* Mer enn 7 millioner arbeidsplasser er skapt siden valget.

* Flere amerikanere er nå ansatt enn noen gang tidligere registrert i vår historie.

* Mer enn 400 000 produksjonsjobber opprettet siden valget.

* Trump utnevnte 5 åpent homofile ambassadører.

* Trump beordret Ric Grenell, hans åpent homofile ambassadør i Tyskland, til å lede et globalt initiativ for å avkriminalisere homofili over hele kloden.

* Gjennom Trumps initiativ for bekjempelse av menneskehandel (ACTeam), føderale lovhåndhevelser mer enn doblet antall dommer for menneskehandlere og økte antallet tiltalte som ble siktet med 75% i ACTeam-distriktene.

* I 2018 demonterte Justisdepartementet (DOJ) en organisasjon som var internettets ledende kilde til prostitusjonsrelaterte reklame som resulterte i sexhandel.

Jeg ønsker god bedring!

Kommentarer til denne saken