Line mottok prestisjepris: – Hun spiller en viktig rolle i profesjonaliseringen av bransjen

Line Klungseth Johansen fra Fauske ble hedret av bransjen og mottok prestisjepris i Trondheim.

Line Klungseth Johansen fra Fauske ble hedret av bransjen og mottok prestisjepris i Trondheim. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Fauske-kvinnen Line Klungseth Johansen er vinneren av NTNU Filmpris 2019.

Over flere år har hun vært en sentral aktør i regionens filmbransje, både gjennom sitt daglige virke som filmskaper og gjennom sin innsats for å profesjonalisere trøndersk filmbransje.

Og juryens begrunnelse er soleklar:

– Klungseth Johansen er en ambisiøs, kompromissløs og kunstnerisk nyskapende filmskaper. Hennes unike kortfilmer Flimmer (2011), All In (2015) og Prosess:pust (2016) har blitt vist på utallige festivaler og har vunnet flere priser. Hun har også̊ flere spektakulære musikkvideoer på CV-en, blant annet for Highasakite og The Fjords. I tillegg til å sprenge grenser i utforskningen av det filmatiske uttrykket, strekker hun seg i sin jakt på nye prosjekter og samarbeid på tvers av selskaper, regioner og landegrenser, heter det i en pressemelding.

Målbevisst

Klungseth Johansen er også lidenskapelig opptatt av å bygge filmbransje i Trøndelag. Gjennom sitt flerårige engasjement i Minimalen Kortfilmfestival er hun spesielt opptatt av nye talenter, både å få vist fram deres filmer og utvide deres nettverk.

– Klungseth Johansen er en sjenerøs bidragsyter til filmmiljøet i Trøndelag. Hun spiller en viktig rolle i profesjonaliseringen av bransjen og arbeider målbevisst for å realisere de store produksjonene som vi trenger for å kunne bygge en bærekraftig filmbransje i Trøndelag, ifølge pressemeldingen.

Fauskekvinnen er utdannet fra NTNU innen film- og videoproduksjon og har en master i filmvitenskap.

Fjerde utgave

Prisen ble delt ut i Trondheim under en mottakelse på Almas torsdag 7. mars.

I år ble prisen delt ut for fjerde gang. Tidligere vinnere er Christian Falch, Anders Teigen og Håvard Bustnes.

Juryen besto av: Direktør Silje Engeness i Kosmorama, førsteamanuensis Asbjørn Tiller ved Institutt for kunst og medievitenskap på NTNU, filmprodusent Yngve Sæther, daglig leder Eli Gjerde i Midtnorsk filmsenter og seniorrådgiver Gunnar Kåre Hansen i kommunikasjonsavdelingen ved NTNU.

Artikkeltags