Trond må opereres - seriestarten ryker

Artikkelen er over 3 år gammel

La Manga-oppholdet er slutt for Trond Olsen (31).

DEL

Glimt-vingen pådro seg en meniskskade i høyrefoten i kampen mot Stabæk torsdag. Allerede i dag forlater Olsen Spania og setter kursen mot Norge igjen.

- Det er en liten meniskskade, men den må opereres, bekrefter Glimts fysioterapeut, Frank Rizzo.

- Vi forsøker å få til en operasjon så raskt som mulig. Forhåpentligvis allerede på mandag. Det blir enten på Volvat i Oslo eller på Rosenborg-klinikken i Trondheim, forteller Olsen.

Dobbeltsjekket

Olsen fikk dobbeltsjekket det meste rundt skadeomfanget lørdag. MR-bildene og de kliniske undersøkelsene viser at han har pådratt seg en rift i menisken. Glimt-spilleren var for sikkerhetsskyld innom Rosenborg-treningen i dag for å bli undersøkt av Rosenborgs lege som er med til La Manga.

- Hvor lang tid blir du borte fra fotballen nå?

- Jeg tipper dette tar fra to til fire uker. Jeg håper å være klar til kamp allerede i andre serierunde, sier Glimt-veteranen.

- Kunne vært verre

De helgule har vært heldig å sluppet unna skader så langt i oppkjøringen. Badou ble riktignok operert for sin meniskskade tidligere i år, men senegaleserens kneskade oppsto forrige sesong.

- Nå har jeg fått beskjed hva dette er. Da er det bare å komme seg hjem for å bli operert raskest mulig, sier venstrekanten.

- Så du er ikke sur og bitter for dette?

- Jeg kan ikke tenke sånn. Det kunne vært verre, sier han.

Svekket offensivt

Trond Olsen er ett av Bodø/Glimts viktigste angrepsvåpen. Han har scoret totalt 53 mål i eliteserien.

At Glimt ennå ikke har funnet en erstatter for Ibba Lajaab, som ble solgt til kinesiske Hebei Zhongji FC, gjør ikke saken bedre.

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen legger seg ikke ned og depper av den grunn.

- Det er snakk om en liten skade, som forhåpentligvis leges raskt ved en operasjon. Slike ting skjer i fotballen, og det må vi tåle. Trond kommer raskt tilbake, forsikrer Glimt-bossen.