Halvannen måned etter at han ble pågrepet og siktet for narkokriminalitet i Tyrkia, har tromsømannen nå hatt kontakt med familien hjemme.

Det forteller advokat Arne Seland, som bistår den fengslede mannen.

Det skriver Nordlys.no

- Vi har fått satt penger inn til ham i fengselet, slik at han har fått ringt og snakket med familien sin, sier Seland.

I slutten av september ble tromsømannen i 40-årene pågrepet av tyrkisk politi i nærheten av Gazipasa lufthavn, drøye 30 minutters kjøretur fra den populære feriedestinasjonen Alanya. Han har siden sittet i varetekt i fengselet i Antalya på såkalt sikkerhetsnivå L. Etter det Nordlys forstår, er F det høyeste sikkerhetsnivået i det tyrkiske fengselsvesenet.

Mannen er siktet for befatning med mellom 300 og 400 gram heroin, opplyser Seland.

- Han har erkjent seg skyldig i det, sier advokaten, som ikke selv har sett siktelsen, kun fått den referert.

Får bistand

Siden pågripelsen og den påfølgende fengslingen har mannen fått bistand fra den norske ambassaden i Ankara og konsulatet. Han fikk oppnevnt tyrkisk forsvarer i forbindelse med fengslingsmøtet, men det arbeides nå med å sikre ham forsvarer på permanent basis.

- Vi må finne en advokat som kan ta tak i helheten i saken. Ellers får vi veldig god hjelm fra både ambassaden og konsulatet. Det er vi veldig takknemlige for, sier Seland.

- Hvordan går det med ham?

- Han klarer seg, selv om det er tøft å sitte i fengsel - spesielt i et fremmed land med språkproblemer og andre kulturer.

Tyrkia har tidligere fått kritikk for måten de behandler fengselsinnsatte på, skriver blant andre den tyrkiske avisen Hürriyet. Seland ønsker imidlertid ikke å gå nærmere inn på soningsforholdene for tromsømannen, annet enn at han har det bra etter forholdene.

- Han er der og han klarer seg. Jeg vil ikke si så mye mer enn det, sier advokaten.

Vil besøke ham

Seland forteller videre at de nå arbeider for at både han og familiemedlemmer i Norge kan besøke mannen.

- Det arbeidet pågår, men vi håper å få det til ganske snart. Da vil jeg besøke ham og familiemedlemmer besøke ham, så får vi ta det i den rekkefølgen vi klarer.

Narkokriminalitet straffes med potensielt lange fengselsstraffer i Tyrkia. Hva slags utfall tromsømannen står overfor dersom han blir dømt, er imidlertid uklart.

- Jeg har snakket med noen advokater, men ikke fått noe ordentlig svar på det. De må få sett nærmere på saken før de kan gi den typen informasjon, sier Seland.