Gå til sidens hovedinnhold

Politikere kan gjerne drømme seg inn i en ideell verden, men Bodøs innbyggere og næringsliv er nødt til å leve i den vi faktisk har

Artikkelen er over 5 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Flertallet i Bodø bystyre vedtok torsdag at byens, nye sentrale parkeringsanlegg skal ligge ved fylkesbygget. Samme bystyre – med en annen sammensetning – har tidligere vedtatt å legge anlegget i forbindelse med det nye rådhuset.

Byggestarten ble tilfeldigvis utsatt på grunn av byjubileet, og det ga mulighet for omkamp som taperne den gang nå har benyttet seg av. Det er i seg selv beklagelig.

Stadige omkamper om byutviklingsprosjekter har ridd en by som Tromsø som en mare de siste tiårene. I Bodø har man stort sett unngått dette, og det har skapt en mye mer dynamisk byutvikling enn lenger nord. Det vil være svært synd om denne omkampen innvarsler at også vi er på vei mot tromsøtilstander.

Derfor bør nå denne avgjørelsen respekteres, selv om AN fremdeles mener den er feil.

Spørsmålet må i stedet være hvordan man kan kompensere for de åpenbare svakhetene ved løsningen. Særlig i forhold til to elementer; hensynet til de som jobber på, eller skal besøke rådhuset og hensynet til handelen i sentrum.

Blant annet må det finnes løsninger for kommunens egne biler og for sykkelparkeringen ved nytt rådhus. Når ordføreren nærmest avfeier problemet med å si at kommunens biler for det meste er ute på veien, er det for lettvint. Mange av bilene fører tung last det vil være uholdbart å skulle bære hundrevis av meter først, så her må det komme langt bedre svar raskt.

Det samme gjelder eldres og uføres muligheter for å besøke det nye rådhuset.

Et samlet næringsliv har vært mot den løsning som nå kommer. Det er forståelig. Kvartal 99 ligger langt unna handelsstrøket i sentrum.

Det er lett for politikerne å si at folk må da kunne gå noen hundre meter, men personlig atferd er ikke noe som kan vedtas politisk. I hvert fall ikke når de samme politikerne gir full gass for City Nord, der man kan parkere noen få meter fra butikkene.

Nye anlegg under nedre torg kan avhjelpe noe, men nå må kommunen snarest gå i dialog med næringslivet for å finne gode løsninger.

Politikere kan gjerne drømme seg inn i en ideell verden, men Bodøs innbyggere og næringsliv er nødt til å leve i den vi faktisk har.

Kommentarer til denne saken