Den tidligere verdensmesteren i landeveissykling gjennomgikk løypene med daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal.

Sammen syklet de deler av etappene og var blant annet innom både Narvik, Andørja, Sjøvegan, Bardufoss, Lyngen og Tromsø på veien.

På flyplassen i Bardufoss deltok de også i et helikopterstunt i regi av Luftforsvaret – dette som en smakebit på flyshowet som skal arrangeres i forbindelse med andre etappe av årets sykkelritt, skriver Arctic Race i ei pressemelding.

Se når Hushovd testet Salten og Arctiic-Race i fjor.

Årets etappe innfrir forventningene, mener rittambassadør Hushovd.
 
– Årets Arctic Race blir et spennende og spektakulært ritt som er helt åpent, slik jeg ser det. Ruta er faktisk så vakker i år at det blir småskummelt for rytterne – de kan risikere å se for mye på naturen og litt for lite på veien foran dem, ler Hushovd.

– Etappene er varierte og vil passe forskjellige typer ryttere. Etappe én er for alle, her kan vi fort se at et brudd går hele veien inn slik løypeprofilen ser ut. Etappe 2 blir en typisk spurtetappe med spektakulær avslutning på flystripa på Bardufoss – etterfulgt av et flyshow. Dronningetappen langs Lyngsalpene blir en opplevelse for rytterne, med den vakreste naturen, mens en motbakkeavslutning i Finnvikdalen åpner for klatrerne som har spart seg, sier Hushovd.

Tøff avslutning

Daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal, var selv med på sykkelsetet i gjennomgangen og deler oppfatningen til Hushovd.

Han mener avslutningsetappen i og rundt Tromsø blir mer avgjørende for sammenlagtseieren enn tidligere.

– I år skal rytterne over Tromsøya to ganger, som er en tøffere avslutning enn i 2014. I så måte kan mye endre seg sammenlagt fra tredje etappe til avslutningsetappen. Det vil skape større spenning og et høyere fokus på taktikk under hele rittet, mener Knut-Eirik Dybdal. 

Ambassadøren for Arctic Race tipper på publikumsrekord under femårsjubileet.

– Fordi Arctic Race skal innom byer av litt størrelse forventer vi at det blir mer liv langs løypa enn noen av de foregående årene. Nå kan vi bare håpe at så mange som mulig deltar i folkefesten. Om dette været holder seg til august, blir det rekord i antall tilskuere, avslutter Thor Hushovd.
 
Etappene for Arctic Race of Norway 2017:

Torsdag 10. august — Etappe 1: Engenes (Andørja) – Narvik (156.5 km)

Fredag 11. august — Etappe 2: Sjøvegan – Bardufoss (177.5 km)

Lørdag, 12. august — Etappe 3: Lyngseidet – Finnvikdalen (Kvaløya) (185.5 km)

Søndag, 13. august — Etappe 4: Tromsø – Tromsø (160.5 km)