Anker fengselsdom etter at han stakk av med mora (90) fra sykehjem. Mener politiet bør bøtelegges

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ble dømt til fengsel. Anker dommen.

DEL

Nordlys: Hendelsen skjedde i Tromsø da mannen hentet sin 90 år gamle mor fra et sykehjem i Tromsø, i april i fjor, fordi han mente at hun ikke hadde det bra der.

Mannen varslet ikke enhetslederen ved sykehjemmet. Kort tid etter ble politiet varslet om at kvinnen var borte. De kjørte etter mannen, som nektet å stanse – selv da politiet la ut spikermatte i veien.

Et felt over Tromsøbrua ble også stengt i et forsøk på å stanse mannen, men han svingte ut i motgående kjørefelt for å komme forbi køen. Først da mannen kjørte inn i et boligfelt, klarte politiet å stanse ham. Politibetjentene knuste ruta på bilen for å få kontroll på mannen. Han svingte unna samtidig som han rygget, og kjørte dermed over begge beina til en av betjentene.

Anker dom

Mannen ble i Nord-Troms tingrett dømt til 50 dagers fengsel for brudd på veitrafikkloven og er fratatt førerkortet i 15 måneder. Han nekter straffskyld og mener han skulle fått kjøre sin egen mor hjem uten politiets innblanding. Han mente moren hadde det svært dårlig på sykehjemmet, og at hun ble tvunget til å være der mot sin egen vilje.

Nå anker mannen dommen. Det melder itromso.no.

Mannen sier til avisa at han og moren motsatte seg at hun ble overført til sykehjemmet, og at de forsøkte å få kontakt med politiet for å si at de kunne møtes hjemme i morens hjem.

– Jeg ba han gi beskjed til politiet om at de skulle avstå fra å sette i gang noen politiaksjon, og at vi kunne møtes hjemme hos meg i Mellomveien. Da de ikke lyttet til dette må de ta det fulle og hele ansvar, og bør bøtelegges for det de igangsatte, mener han

Han nekter å ta ansvar for hendelsen.

- Kjørte ikke over politimann med vilje

– Jeg anket på stedet uten å diskutere med advokat. Dette er ikke en fornuftig rettsavgjørelse. Hendelsen var politiets hele og fulle ansvar, det var de som igangsatt en operasjon til tross for tett trafikk. Det var i strid med all fornuft, sier han til avisa.

Mannens advokat sier til iTromsø at det er den delen av dommen som omhandler overkjøring av en politimann de anker.

– Den delen må prøves på nytt av en høyere rett. Han har ikke hatt noe forsett om å skade politimannen, han handlet mer eller mindre i panikk i situasjonen som oppsto, sier advokaten til nettstedet.

Artikkeltags