27-åring erkjenner å ha drept med kniv

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I avhør med politiet har 27-åringen innrømmet at han drepte eks-kjæresten Linn Olsen Uteng (32).

DEL

ALT fra An - kun 1,77 kroner per dag! Bestill her!

Det kom frem på en pressekonferanse om Røstbakken-drapet på politihuset i Tromsø mandag ettermiddag. Det skriver Nordlys.

Siktede var lørdag i et tre timer langt avhør med politiet. Her har 27-åringen som er siktet for drapet, erkjent straffskyld.

- Han erkjenner skyld for å ha stukket avdøde med kniv slik at hun døde. Av hensyn til nærmere etterforskning kan ikke politiet gå nærmere inn på hva som ble sagt, sier Morten Pettersen, politistasjonssjef i Tromsø.

Ringte selv politiet

Han bekreftet videre det Nordlys tidligere har omtalt, at politiet har kontroll på en kniv som de mener ble brukt i drapet.

- Vi er i dialog med siktede og hans forsvarer om å gjennomføre nye avhør i løpet av kommende uke, sier Pettersen.

På pressekonferansen bekrefter også politiet Nordlys' opplysninger om at det var siktede selv om kontaktet klokken 18.24 torsdag kveld.

- Vi kan bekrefte at etterforskningen ble igangsatt av at en mann ringte til politiet og sa at han hadde drept kjæresten. Deretter avsluttet han samtalen, sier Pettersen.

- Siktede har i avhør erkjent at det var han som gjennomførte denne samtalen, fortsetter han.

Flere adresser

Da han ringte politiet, sa ikke mannen noe om hvor han befant seg. Politiet aksjonerte derfor på to adresser, blant dem Utengs bolig i Kroken, før de endte på åstedet i Røstbakken klokken 19.48 torsdag kveld.

- I samtalen fremkom ingen opplysninger om hvor vedkommende befant seg, eller hvor dette skulle ha skjedd. Dette medførte at politiet rykket ut til avdødes bolig og deretter flere adresser, før vi endte opp på åstedet.

Politiet har mottatt en foreløpig rapport etter at avdøde fredag ble obdusert. Pettersen ønsker foreløpig ikke å kommentere innholdet i rapporten.

Politiet levert begjæring til Nord-Troms om oppneving av bistandsadvokat til Utengs foreldre, kunne Pettersen også opplyse om.

Røstbakken-drapet

  • Klokken 18.24 torsdag 28. juli fikk politiets operasjonssentral en melding om at det skulle ha vært begått et alvorlig straffbart forhold et sted i Tromsø.
  • Meldingen utløste politiaksjoner på flere adresser i Tromsø, før politiet til slutt endte i Røstbakken på Tromsøya klokken 19.48 samme kveld.
  • Her ble Linn Olsen Uteng (32) funnet død og en 27-årig mann pågrepet. Mannen ble samme kveld siktet for forsettlig drap på Uteng.
  • Fredag 29. juli ble 27-åringen varetektsfengslet i fire uker - to uker i fullstendig isolasjon og med brev- og besøksforbud hele perioden.
  • På en pressekonferanse samme dag opplyste politiet at siktede selv hevder å komme fra Kongo og at han søkte asyl i Norge i 2008. Asylsøknaden ble avslått og mannen var utvist fra Norge, men ifølge Politiets utlendingsenhet (PU) var ikke forutsetningene for tvungen retur, til stede.

Artikkeltags