Trond Olsen har scoret 53 mål i eliteserien - én scoring husker han spesielt godt

I skuddet: Trond Olsen og Bodø/Glimt er klar for første treningskamp for året mot Levanger i morgen. Lynvingen fra Lyngen mener han har mye mer å gå på som spiller sammenlignet med fjorårssesongen. – Både jeg og laget må heve oss i 2015, mener den mest rutinerte Glimt-spilleren i stallen.

I skuddet: Trond Olsen og Bodø/Glimt er klar for første treningskamp for året mot Levanger i morgen. Lynvingen fra Lyngen mener han har mye mer å gå på som spiller sammenlignet med fjorårssesongen. – Både jeg og laget må heve oss i 2015, mener den mest rutinerte Glimt-spilleren i stallen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Trond Olsen (30) akter ikke å gi seg som fotballspiller med det aller første. Søndag skal Levanger senkes.

DEL

– Det er klart for sesongens aller første treningskamp i morgen. Hva ønsker du å se av ditt eget lag mot Levanger?

– Jeg ønsker å se igjen det vi øver på hver eneste dag på trening.

– Hva sikter du til konkret i så måte?

– Jeg vil se at timingen mellom løp og pasning er til stede. Jeg vil se at vi vinner igjen ballen hurtig i midtbaneleddet, og jeg vil se at vi forsvarer oss kompakt de gangene vi ikke har ballen. Det er første kamp, så det er ikke sånn at alt kommer til å fungere. Men, jeg ønsker å kjenne igjen det vi jobber med hver eneste dag.

– Du har spilt 263 kamper i eliteserien. Du er den desidert mest rutinerte spilleren på laget. Hva skal du bidra med for at laget skal ta steg i riktig retning denne sesongen?

– Jeg tenker ikke sånn på det. Jeg vet at hele laget må opp ett hakk i forhold til fjorårssesongen. Alle må utvikle seg både som enkeltspillere, og vi må utvikle os som lag. Så må vi være mye tettere bakover. Da tenker jeg ikke på forsvarsfireren, men på hele laget som en enhet fra første mann i press til bakerste mann i målet.

– Hvordan synes du det gikk for egen del forrige sesong?

– Det gikk så som så. Jeg vet jeg har mye mer inne som spiller. Jeg fikk vist ting i enkeltkamper, men jeg klarte ikke å være god nok offensivt. Det skal bedres.

– Hvordan angriper du den utfordringen?

– Jeg skal jobbe med meg selv hele tiden. Samtidig må vi alle bidra for at hver enkelt spiller best skal få ut sitt potensial. Dette må vi jobbe med hele tiden.

– Du debuterte for Glimt i 2001. Hva er den største forskjellen på Trond Olsen fra 2001 og utgaven som skal spille i eliteserien denne sesongen?

– Jeg har ikke det samme temperamentet som jeg hadde da jeg var ung. Det er både en fordel og en ulempe.

– Hvorfor er det en ulempe?

– Ute på banen i kamp kan det være en fordel å være litt forbannet. Du gir litt faen. I stedet for å tenke, så brenner du ballen i krysset fra 25 meter uten helt å tenke deg om. Jeg må jobbe med å gi litt mer faen. Være mer direkte å gå rett på kassa.

– Hvordan synes du Glimt som klubb har endret seg siden du første gang kom til klubben?

– Det er ikke så mye. Det er nye spillere og nye trenere. Vi spiller fortsatt 4-3-3, og vi har mye bedre styring på økonomien. Når det er sagt, så må man kanskje gamble litt hvis man ønsker å henge med helt i toppen av norsk fotball.

– Du har scoret 53 mål i eliteserien. Hvilken husker du best?

– Det må være langskuddet fra over 30 meter i krysset borte mot Aalesund i 2005.

– Hvilken kamp husker du best?

– Jeg kommer ikke utenom 3-1-seieren borte mot Rosenborg i siste kamp i 2008-sesongen. Jeg scoret tre mål og vi vant. Det verste er at jeg fortsatt føler at jeg spilte en svak kamp, men med tre scoringer så ble det jo bra.

– Du havnet i Rosenborg sesongen etter. Hvordan var tiden din der?

– De to første årene var veldig bra. Jeg trivdes med Erik Hamrén som trener. Han var en kar man kunne si meningen sin til. Jeg fikk tillit og spilletid og vant to seriegull.

– Hva gikk galt i Trondheim?

– Det kom et trenerskifte. Inn med nye spillere. Det ble mindre tillit og mindre spilletid. Jeg burde kanskje hatt mer is i magen og blitt ut kontraktstiden.

– Etter Trondheim ble det Viking og Stavanger. Hvordan hadde du det der?

– Etter en bra start gikk det litt tyngre. Jeg fikk en skade på høsten og var borte i åtte uker. Etter hvert kom det et trenerskifte fra Hareide til Jonevret. Da fikk jeg spille mer. siste sesongen var ok med ni mål og seks-sju assist.

– Du kommer fra Lyngen i Tromsø. Hvorfor ble Glimt klubben din, og ikke Tromsø?

– Glimt var interessert. De ga meg tilbud og jeg måtte bort for å utvikle meg. Jeg har aldri angret.

Artikkeltags