Hovedredningssentralen for Nord-Norge (HRS) melder natt til skjærtorsdag om et krevende redningsoppdrag på Kavringtinden i Lyngen.

Et utenlandsk turfølge på åtte personer, hvorav én var skadet, fikk problemer med å komme seg ned.

– Det var meget utfordrende forhold. Lyngen Røde Kors løste oppdraget på en utmerket måte etter at været stanset forsøk fra både Luftambulanse- og Redningshelikopter, skriver de på Twitter.

Ni timers oppdrag

Redningsleder Ørjan Delbekk forteller til an.no at de fikk meldingen i 15.30-tida onsdag.

– Vi prøvde først å komme til dem med luftambulansen fra Tromsø, og deretter et redningshelikopter fra Bannak, men på grunn av dårlig vær, men 25 sekundmeter vind og snøbyger, kunne ingen av dem brukes.

Det endte med at Røde Kors-mannskap fra Lyngen måtte ta beina fatt og gå opp til turfølge, som befant seg på rundt 1000 meter.

– De gjorde en formidabel innsats. Men det ble et langt og krevende oppdrag og de var vel ikke nede igjen før ved midnatt, forteller Delbekk.

Den ene hadde skadet hofta si etter et fall. De sju andre tok seg ned på egen hånd etter at redningsmannskaper hadde tatt seg av den skadde.

Advarer

Videre advarer Delbekk om den pågående skredfaren i Nord-Norge denne påska. Og sier det allerede har gått flere farlige skred.

– Bruk sunn fornuft og hold deg unna bratt terreng, er den klare oppfordringen til redningslederen.

Det har vært høy skredfare i nord de siste dagene, og det har gått flere farlige skred.

Det er stor snøskredfare (nivå 4) på Finnmarkskysten, i Vest-Finnmark, i Nord-Troms og i Lyngen. Øvrige Nord-Norge har betydelig skredfare (nivå 3).

Se snøskredvarsel på varsom.no