Etter å ha fullført Bergen City Marathon på tre timer, ti minutter og 58 sekunder, endte Trine Larsen opp på toppen av seierspallen. I tillegg satte hun også en nye personlig rekord med over to minutter.

– Det er kjempebonus for meg personlig å klare å vinne dette, men det er kanskje enda større for meg å sette en ny personlig rekord, sier den blide bodøjenta.

Løpet

Bergen City Marathon strekker seg over 40 kilometer i et variert terreng, og Larsen la opp løpet perfekt.

– Jeg prøvde å starte ganske rolig, og holdte igjen litt den første runden. Det meste gikk etter planen, og jeg følte meg pigg og kontrollert gjennom hele distansen, sier hun.

Når det gjensto drøye ti kilometer av løpet skjønte hun at det var muligheter.

– Jeg kom opp i ryggen på hun som lå på førsteplass, og jeg så at hun var sliten, da bestemte jeg meg for å tråkke til. Jeg var ganske i kjelleren på slutten, men det var godt å få tatt seg helt ut, sier vinneren.

For å fullføre et slik maraton, for ikke å snakke om å vinne det, krever det mye trening.

– Jeg trener ti til tolv timer løping i uka, og har et ukentlig mål om å gjennomføre mellom 100 og 110 kilometer. I tillegg trener jeg en del styrke også, forklarer hun.

Bodø

Etter seks år i Bergen flytter Larsen nå tilbake til Bodø for å satse videre.

– Jeg flytter hjem til Bodø i juni, da skal jeg representere Bodø Bauta. Jeg ser fram til å komme hjem igjen, for jeg er veldig glad i Bodø, sier hun.

Og de neste målene er allerede satt.

– Jeg må jo forsvare tittelen fra Børvasstindan Classic fra i fjor, det blir en utfordring. I tillegg har jeg et langsiktig mål om å fullføre et maraton på under tre timer, så jeg får skynde meg sakte, sier Larsen.