Magne Furuholmen fra a-ha til sesongåpning på Tranøy Galleri

Allsidig: Magne Furuholmen (t.v.), her sammen med vokalist Morten Harket i a-ha, er en allsidig kunstner som vil stille ut både malerier, grafikk og keramiske skulpturer på Tranøy Galleri i sommer.

Allsidig: Magne Furuholmen (t.v.), her sammen med vokalist Morten Harket i a-ha, er en allsidig kunstner som vil stille ut både malerier, grafikk og keramiske skulpturer på Tranøy Galleri i sommer.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Musikeren og kunstneren Magne Furuholmen fra a-ha stiller ut på Tranøy Galleri i sommer.

Furuholmen er et av medlemmene i den verdensberømte norske gruppen a-ha. Han vil være til stede under åpningen av årets gallerisesong på Tranøy. Den finner sted lørdag 10. juni.

– Kunstnerne kommer jo egentlig alltid vår vernissasje, hvis de kan og vil. Og Magne Furuholmen vil og kan. Dette blir gøy, mener gallerist Berit Kåsli Klarer.

Tranøy Galleri vil selge både malerier, grafikk og keramiske skulpturer av Magne Furuholmen i sommer.

– Magne Furuholmen har venteliste på kjøpere til sine malerier i eget atelier, og vi får han hit. Et eller annet gjør vi riktig, smiler Klarer.

Magne Furuholmen blir også å oppleve utendørs.

– På svabergene på Buneset har vi skutt gullfuglen. Der vises «Texture», en utstilling som er basert på grafiske arbeider utviklet i et samarbeid mellom dronning Sonja og Magne Furuholmen, forteller entusiastiske Klarer.

Det blir også mulig å oppleve annen kunst på Tranøy i sommer. På Tranøy Galler stilles også ut Ingun Dahlins keramikk, samt glasskunst av Camilla Knapstad.

-I Hamsungalleriet, som åpner to timer senere enn Tranøy Galleri, har vi fire av Thomas Kvams store malerier fra hans Hamsun-sessions. Dette er flott, kontroversiell og spennende kunst, mener Klarer.

I «The Hamsun Sessions» ble Knut Hamsuns psykoanalyse 1926/1927 for første gang tilgjengelig i norsk offentlighet. De hemmeligholdte dokumentene vises i en installasjon, silketrykk og gjennom malerier.

Karl Erik Harr og Sigmund Lars Olsvik er begge representert med malerier og grafikk på Hamsungalleriet.

– Vi har måttet redusere litt på historieutstillingen «Handel og kystkultur i nord» som vi egentlig laget for både 2016 og 2017 for å gjøre plass til Kvam. Keramiker i Hamsungalleriet er Toril Lønaas. Jeg gleder meg svært til sommersesongen, sier Klarer.

Artikkeltags