Har du lov å frakte snøscooteren?

Statens vegvesen vil følge med på skuterfrakten i påska. Her var alt i orden, skuteren er godt sikra på tilhengeren.

Statens vegvesen vil følge med på skuterfrakten i påska. Her var alt i orden, skuteren er godt sikra på tilhengeren. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Påska er høysesong for frakting av snøscootere. Statens vegvesen ber folk sørge for at de er forsvarlig sikret.

DEL

Våren er omsider i ferd med å gjøre sitt inntog også i den nordlige landsdelen, og i den forbindelse er det mange som avslutter scootersesongen.

- Av erfaring vet vi at mange benytter påska til å frakte scootere ned fra hytter og til lagring. Dessverre ser vi også at flere slurver med sikringen. Vi har sett eksempler der folk frakter snøscooterne bakpå pick-uper så de halvveis henger utfor bilen eller er plassert usikret på en tilhenger. Snøscootere er tunge, og om de ikke er godt nok sikra utgjør de en betydelig fare i trafikken, sier seksjonsleder Helle Torill Sandvik i Statens vegvesen.

Kjører du med tilhenger, er det viktig at du både har førerkort og bil som tillater at du kjører med tilhenger.

- Regelverket knyttet til kjøring med tilhenger kan være komplisert å sette seg inn i. Jeg anbefaler derfor at du bruker tilhengerkalkulatoren vår som du finner på vegvesen.no eller i appen vår, «Bil og henger», sier Sandvik.

Bruksforbud

Statens vegvesen har tidligere år fulgt ekstra med på scootertransporten i påska, og lover også å holde et våkent øye med den i år.

- Utekontrollen vår vil være på jobb langs veien også i påska. Blir du stoppet med en scooter som ikke er tilstrekkelig sikret, risikerer du å få bruksforbud og bli stående til du får ordnet alternativ frakt, sier Sandvik.

Tilhengerkalkulatoren finner du her på vegvesen.no

Artikkeltags