13 trafikkskoler mistet godkjenning i 2018: – Dette er alvorlig

Statens vegvesen har foretatt tilsyn på 85 trafikkskoler i Nord-Norge. 13 av disse mistet godkjenningen.

Statens vegvesen har foretatt tilsyn på 85 trafikkskoler i Nord-Norge. 13 av disse mistet godkjenningen. Foto:

DEL

I en rapport fra Statens vegvesen kommer det fram at flere trafikkskoler mistet godkjenning i fjor. Alle trafikkskoler i Norge skal være godkjent av Statens vegvesen, der alt fra etablering til organisering skal være i orden for at de skal kunne fortsette driften.

– Norge er verdens beste på trafikksikkerhet. Den grundige føreropplæringen vår antas å ha en stor del av æren for dette. Det er derfor viktig å sikre at alle som skal ta førerkort får den gode opplæringen de har krav på, sier seksjonsleder Ingunn Foslund i Statens vegvesen i en pressemelding.

Statens vegvesen har vært på tilsyn hos 85 trafikkskoler i Nord-Norge, men det kommer ikke fram hvilke skoler det er snakk om. Tilsynene har skjedd på trafikkskoler i Brønnøysund i sør til Kirkens i nord, heter det i meldingen.

Av de 85 skolene som ble sjekket ut, endte det opp med at 13 trafikkskoler mistet godkjenning.

– På tilsyn sjekker vi at vilkårene for etablering og drift overholdes. I tillegg kontrollerer vi trafikklæreres arbeidsmåter både ved å være til stede i klasserom og i bil sammen med elever, forklarer Foslund.

– Det er alvorlig at noen ikke har alt på stell. Samtidig må vi konkludere med at de aller fleste heldigvis har ting i orden her i nord. Vi opplever trafikkopplæringsbransjen generelt som både profesjonelle og dyktige, fortsetter hun i pressemeldingen.

Artikkeltags