Tøffe menn gråter ikke

Victoria Elisabeth Andal, leder, Fauske AUF, Sulitjelma

Victoria Elisabeth Andal, leder, Fauske AUF, Sulitjelma Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er ikke lenge siden det var mental helse- dagen, og for noen dager siden var det Mannsdagen. Mental helse er heldigvis mer normalisert en for et par tiår siden, men jeg føler menn henger igjen i fortiden.

Menn er de som oppsøker terapi minst, den største årsaken er at de sliter med og anerkjenne at de har et problem. Det og oppsøke hjelp er absolutt ingen skam, det er en styrke og det skal stå i respekt.

Mer enn halvparten av alle som tar sitt eget liv er menn. Samtidig er det færre menn som blir diagnosert med angst og depresjon. Vi lever i et samfunn der vi må få plass til flere menn i helsevesenet, både som pasient og arbeider.

Det er på tide og fjerne de gamle holdningene at menn skal være tøffe og sterke, og at menn ikke skal gråte. Menn gråter, har følelser. Det er få menn som skjemmes når de brekker armen og trenger behandling, hvorfor skal man da skjemmes med og få psykisk behandling.

Det er alt for mange som stenger igjen døren og synker i sin egen depresjon til man når bunnen. Vi ser i statistikken at denne metoden ikke funker, det gjør ting langt verre en bedre. Vi må åpne dører.

Tøffe menn gråter!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken