Gå til sidens hovedinnhold

To døde etter E6-ulykke

Artikkelen er over 1 år gammel

Europaveien åpner tidligst klokken 10.30.

I 22.30-tiden onsdag var fire tunge kjøretøy involvert i ulykken på E6 ved Tømmerneset i Hamarøy.

Totalt var det fire personer involverte, én i hvert av kjøretøyene. Alle var norskregistrerte.

Til sammen fire trailere var involvert. To trailere var kollidert front mot front. Ytterligere to trailere har kommet fra sørsiden og den ene har kjørt inni den forankjørende, mens den andre klarte å styre eget kjøretøy ut i grøfta.

SISTE: Vegtrafikksentralen melder at det er manuell dirigering på ulykkesstedet klokken 10.05, men veien kan bli stengt på kort varsel under opprydning.

Les også

Erfaren bilberger på ulykkesstedet: – Dette er den verste ulykka jeg har vært med på

To døde

Torsdag morgen bekrefter politiet i Nordland at to av sjåførene omkom i ulykken, som skjedde omlag 500 meter nord for Tømmernestunnelen.

- En svensk statsborger i 30-årene, bosatt i Nordland og en mann i 50-årene bosatt i Troms. De pårørende er varslet. De andre to involverte betegnes som lettere skadd og er kjørt til Nordlandssykehuset i Bodø, opplyser operasjonsleder Tommy Bech i Nordland politidistrikt.

Det var svært dårlige kjøreforhold på ulykkesstedet.

– Det er et skikkelig grisevær med storm i kastene og mye nedbør. Det er vanskelig å få oversikt over hva som foregår, og nødetatene på stedet har nok svært utfordrende arbeidsforhold, sa ANs reporter på stedet i natt, Øyvind A. Olsen.

- Årsaken til ulykken er ikke kjent, etterforskning pågår, opplyser Bech.

Det rapporteres for øvrig om glatt veibane og til dels vanskelige kjøreforhold på stedet.

I 9-tiden torsdag pågikk det fortsatt opprydningsarbeid og bilberging på stedet og E6 var fortstt stengt. Det er heller ingen omkjøringsmuligheter i området for de som skal kjøre mellom Narvik og Fauske.

Politiet har i gjennom natten gjennomført tekniske undersøkelser på stedet i samarbeid med ulykkesgruppa til Statens vegvesen. De involverte kjøretøy blir fraktet bort og skal undersøkes ytterligere.

Kommentarer til denne saken