To av tre hotellrom i Oslo sto tomme i juli, men i Bodø er situasjonen en helt annen

Gode tider. Hotellsommeren i Bodø har vært god, men bransjen advarer om at høsten kan bli tung.

Gode tider. Hotellsommeren i Bodø har vært god, men bransjen advarer om at høsten kan bli tung. Foto:

Av
DEL

Kun 35,6 prosent av hotellrommene i Oslo var belagte i juli. I Bodø var 9 av 10 rom fulle, mens det knapt var ledige rom i Kristiansand.

Ferske tall fra Benchmarking Alliance viser at hotellbelegget på landsbasis i juli var på 54 prosent, noe som er en nedgang på 13,5 prosentpoeng. Det skriver E24.

Belegget i Kristiansand var på 94,2 prosent, mot 88 prosent i juli i fjor. Bodø klarte å fylle 90,1 prosent av rommene, noe som var en økning fra 81,8 prosent.

Verre var det for Oslo som kun hadde 35,6 prosent av hotellrommene belagte. Det er en markant nedgang fra 67,1 prosent i juli i fjor.

Bodø By har tidligere skrevet om Thon Hotel Nordlys i Bodø som fryder seg over en god juli måned. Likevel advarer hotelldirektør Kine Willumsen om at gleden kan bli kortvarig.

– Det må presiseres at reiselivet på ingen måte er friskmeldt. For kurs og konferanse henger vi etter, men bookingviljen er der. Men med restriksjoner på avstand, hvor man skal være en meter unna hverandre, så er vi ikke i nærheten av å hente det vi burde, sier hun.

Heller ikke Tromsø-hotellene kunne juble i juli. Belegget var på 48,2 prosent, mot 65,3 prosent i fjor. Bergen falt fra 77,5 til 55,2 prosent, mens Stavanger lå på tilnærmet samme nivå. Trondheim økte med 6,7 prosentpoeng til 72,3 prosent.

I april var belegget på landsbasis kun 6,9 prosent. Den sentrale årsaken var koronapandemien.

Les også: Elin og hotellet tapte omsetning før koronaen kom: – Vi har ikke kontroll i år

Artikkeltags