– I etterpåklokskap kan man si at vi kunne gjort mer, og vi kunne gravd dypere

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Forleden ble det kjent at Nordland politidistrikt har siktet en mann fra Tjeldsund for overgrep mot 40 personer.

Nå skriver NRK Nordland at cirka halvparten av overgrepene skjedde etter at politiet en lignende sak mot mannen for 19 år siden. Det bekrefter etterforskningsleder Ragnhild Normann.

Kunne gravd dypere

Visepolitimester Heidi Kløkstad følger opp.

– I etterpåklokskap kan man si at vi kunne gjort mer, og vi kunne gravd dypere. Dette har vi gjort i dag, og kommet fram til et annet resultat, sier hun til kanalen.

Avisa Nordland skrev at det var i desember 2017 at mannen ble pågrepet og siktet for seksuelle overgrep. Blant annet mot barn under 16 år og seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller ovenfor barn under 16 år, i all hovedsak mot unge gutter.

40 fornærmede

- Etterforskningen er i all vesentlighet gjennomført og jurister vil nå ta en gjennomgang av saken før den oversendes til Statsadvokaten i Nordland for påtalemessig avgjørelse. Det er forventet at saken vil være klar til oversendelse til Statsadvokaten i løpet av høsten, uttalte etterforskningsleder Ragnhild Normann.

Per 1. juli 2018 er det registrert 40 fornærmede i saken. De fornærmede er i all hovedsakelig menn og siktede og de fornærmede tilhører i stor grad samme lille lokalmiljø. Det har vært gjennomført avhør av alle fornærmede, samt en rekke vitner.

Artikkeltags