Tilliten til lokalpolitikerne er i ferd med å smuldre opp, det være seg Høyre, Ap, med sittende Ordfører Ida Pinnerød, KrF, Sp, MDG, SV, venstre og Frp. Fremskrittspartiet fortalte meg at de hadde jobbet hardt for at disse punktene skulle innfris raskt, men måtte bare beklage at de ikke klarer å få gjennomslag. Likeså Høyre, gammel ordføreren mente at jeg hadde fått rikelig med spalteplass i An. Han skulle gjøre hva han kunne, men lite eller ingenting har blitt gjort, fra Høyres side.

Den eneste fornuftige politikeren som har vært inne i bildet, er MDG eller Miljøpartiet De Grønne, ved dets leder Håkon Møller, som sa at dette er ei livsfarlig passering fra kommunal vei og kryssing av den Statlige innfartsåren til Bodø lufthavn, Langstranda industri område, med mye tungtrafikk, Vestbyen boligfelt og Bodø sentrum, estimert cirka 11 000 passeringer av tunge og lette kjøretøy i døgnet. Møller nevnte at farten burde vært nedsatt øyeblikkelig, lysstopp signal, selvsagt noen fartsdempere, også.

Husker han spurte meg, hvor har barna lekeplassen sin? Jeg svarte som sant var, at den forsvant da Olav V.gt. ble trumpet gjennom dette boligfeltet. Da ble lekeplassen i øvre Løvetannveien, sperret for ungene på øvre Hernes, med en nødvendig støyskjerm, men det kunne ha vært laget ei sluse inn til Løvetannveien.

Flere av de som signert under oppropet, transportnæringen, ungdommer, voksne, eldre med og uten rullator og ikke minst rullestolbrukere, tar ikke med barnehagebarn og skolebarn, i alt 500–600 signaturer, er i ferd med å miste tilliten til byens politikere.

– Er det noe vits i å stemme? spurte en taxi sjåfør meg. Jeg vet ikke. Det later som at Bodø kommune og Statens vegvesen Bodø, venter på ei alvorlig ulykke?