Gå til sidens hovedinnhold

Tilgjengelighet på vaksiner

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvorfor klarer ikke politiske kommentatorer i norske aviser å forstå årsaken til at Erna Solbergs popularitet følge de siste meningsmålingene, statistisk klart går tilbake?

Erna Solbergs popularitet synker samtidig som opposisjonen mot hennes regjering ikke nevneverdig styrker seg. Heller ikke Høyres Torbjørn Røe Isaksen nevner den åpenbare grunnen til at Solbergs popularitet synker dramatisk. Og det er ikke «et måltid og en 60-årsfeiring på Geilo» med litt for mange familiemedlemmer etter koronareglene, som er årsaken, men heller at befolkningen nå ser at regjeringen ikke helt lykkes med å vaksinere den norske befolkningen mot koronaviruset. Solbergs regelbrudd er nå mer enn godt nok beklaget. Det «å legge seg flat» skaper ikke lenger tillit.

Hvor mange vaksinasjonssentre med tomme stoler der folk burde stått i kø for å bli vaksinert må NRK og TV2 vise før man forstår at det er en mislykket politikk med å skaffe den norske befolkningen tilstrekkelige vaksiner, som er årsaken til Erna Solberg ikke lenger har den støtte i befolkningen som hun hadde tidligere? Man har kanskje stolt for mye på EU? Det ser den norske befolkningen nå resultatet av. Vi mangler vaksiner og folk dør fremdeles av korona. Og resultatet av den mislykkede politikken er tomme vaksinersentre på grunn av mangel på vaksiner.

Om man ikke nå snart får vaksinert befolkningen, tror jeg neppe «dugnadsånden» og appellen til fellesskapet lenger er legitim. Man kan ikke i lengden appellere til en «dugnadsånd» når befolkningen mangler tilgang til de vaksiner som kunne gjøre slutt på epidemien. Regjeringen og dens støttespillere, har rett og slett ikke på gjort jobben sin godt nok.

Da nytter det ikke lenger med pressekonferanser for å presentere nye restriksjoner som skal «slå ned smitteutbrudd». Det skyldes ikke at folk mangler dugnadsånd, men at regjeringen ikke har oppfylt sin del av «dugnaden» som er å skaffe vaksiner til befolkningen.

Kommentarer til denne saken