Gå til sidens hovedinnhold

Til minne om en lekeplass

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I over 20 år har det vært lekeplass i Joveien i Skivika. Lekeplassen ble laget på dugnad av beboerne som bygde boligene sine når området ble utbygget på 80-90-tallet, før «forskrift om sikkerhet ved lekeplass» ble oppfunnet. Med sin tilhørende gapahuk og grillplass hadde den i mange år vært et yndet turmål for barnehagen og skolen i området. Her var det barnelatter og lek hver dag, og slitne småbarnsforeldre fikk seg en liten pust mens ungene skled i sklia, husket i huskene og dumpet på dumpen. Og mang en småbarnsfar har gravd sine hull i sandkassen mens ungene ivrig har fylt de med vann fra bekken.

I vår kom det vedtak fra kommunen om at lekeplassen skulle fjernes, fordi den var anlagt på privat grunn og oppfylte ikke sikkerhetsforskriften. Ingen av de nåværende grunneierne ville ta på seg ansvaret for lekeplassen, forståelig nok, da det nok ville kreve betydelige investeringer og ansvar. Dermed ble lekeplassen vedtatt avviklet, forståelig nok.

Etter at veien til turisthytta ble stengt har lekeplassen også fungert som parkeringsplass for mange spreke og turglade voksne som synes det blir for strevsomt å parkere på den offentlige parkeringsplassen 200 meter lenger unna, kanskje ikke like forståelig som avviklingsvedtaket.

Så mens lekeplassen i sommer har blitt plukket ned bit for bit så har mengden biler som parkerer på denne økt dag for dag.

Siden lekeplassen nå stort sett er fjernet er det ingen i nærområdet som lenger ser noen grunn til å vedlikeholde området og vi har så smått begynt å så på at naturen har begynt å ta området tilbake og (parkerings) plassen gro igjen. Men til stor overraskelse kom det i dag et lag på tre klippere fra kommunen og trimmet hele området på denne private grunnen hvor de ikke kan vedlikeholde en lekeplass. Men det er jo flott at de klipper området og gjør det fint for de mange turglade som parkerer her, så slipper de å få vått og ekkelt gress på de fine hvite joggeskoene sine.

Så kan vi sitte her å minnes hyl, skrål og deilig barnelatter fra de mange barna som en gang har kost seg på lekeplassen hvor vi i dag kun hører klippemaskinene fra kommunene. Formodelig for siste gang, da gartneravdelingen nok snart også oppdager at dette er et privat området, hvor det nok kun bør stå biler, ikke lekende barn.

I hundrevis av barn og tidligere barns minner vil du leve videre, kjære Joveien lekeplass.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.