Lofotposten: Det melder Hadsel kommune mandag kveld i en pressemelding.

- Det er med stor sorg vi mottar budskapet om at Kurt Jenssen er gått bort 16. mai etter lengre tids sykdom. Kurt, for han ønsket bare å bli kalt det, var en markant hadselpolitiker og fylkespolitiker for Senterpartiet i en årrekke, opplyser ordfører Aina Nilsen på kommunens hjemmesider.

Jenssen kom fra Raften i Hadsel, ikke langt unna Digermulen og grensa til Vågan kommune på Hinnøya.

Han var varaordfører fra 2015 til 2019, før han etter valget i 2019 ble valgt til ordfører i Hadsel.

Han overlot av helsemessige årsaker ordførervervet i 2020 til Aina Nilsen fra Strønstad på Austvågøy. I mars i år fikk han også fritak fra sine øvrige politiske verv.

Han ble først valgt inn i Hadsel kommunestyre i 1999 og var inne i sin sjette periode i kommunestyret og tredje i formannskapet.

- Kurt var politiker i en mannsalder og satt også på fylkestinget i Nordland fra 2015 til mars 2022. På rådhuset hadde Kurt alltid åpen dør for de som måtte ha et ærend. Han hadde en et lunt smil og en rungende, smittende latter. Det var ikke sjelden han fikk både formannskap, kommunestyre og ansatte til å bryte ut i latter med en av sine mange historier eller kjappe replikker, melder Aina NIlsen.

Foruten å være folkevalgt også vært formann og på eiersiden i gamle Pundslett Laks, men solgte sammen med Bent Eriksen bedriften til Nordlaks i 2012.

Den tidligere ordføreren var også blant deltakerne da Vågan og Hadsel møttes til felles formannskapsmøte på Fiskebøl i vinter.

Kurt Jenssen fikk nylig KS-medaljen for «fortjenstfull samfunnsgavnlig virksomhet av særlig betydning». Medaljen ble delt ut av ordfører Aina Nilsen på vegne av formannskapet, hjemme i Raftsundet.

- Hadsel og Nordland har mistet en engasjert politiker som har lagt ned en uvurderlig innsats for samfunnet i en årrekke. Det største tapet er det likevel hans nærmeste som må bære, skriver Nilsen videre.