Therese Gjelseth (25) og de 184 andre passasjerene som skal til Bodø fra Gran Canaria har endelig fått nytt avreisetidspunkt fra Las Palmas.

Men hjemkomsten lar vente på seg ennå en stund.

– Det siste TUI har gitt beskjed om er at vi letter herfra klokken 17.00 lokal tid med landing i Oslo. Videre reise nordover til Bodø vil ikke skje før i morgen, forteller Therese Gjelseth fra Saltdal til Avisa Nordland.

– Vi skal få informasjon om den videre reisen fra Oslo til Bodø her på flyplassen, men foreløpig er det så lange køer – og vi har ennå ikke fått sjekket inn, så vi venter i spenning, legger hun til.

Flyet skulle opprinnelig ta av fra Las Palmas på Gran Canaria klokken 16.20 lørdag ettermiddag, lokal tid. Imidlertid har flyplassen siden da vært stengt, grunnet sandstormproblemer. Dette har rammet flere tusen passasjerer.

– Vi var på vei inn i skyttelbussen da en dame kom løpende etter oss og sa at flyplassen dessverre måtte stenge, uttalte Gjelseth lørdag.

Les også: Therese (25) og barna sandfaste på Gran Canaria: – Vet ikke hva vi skal gjøre

– Veldig spent

Den siste beskjeden 25-åringen og de andre charterpassasjerene har fått fra TUI lyder som følger:

«Vi arbeider fortsatt med å undersøke med flyselskapet om vi kan arrangere overnatting i Oslo. Vi beklager så mye for ulempen. Beste hilsen fra TUI».

– Jeg er veldig spent på om vi får overnatting eller ikke. Det er litt av ei reise vi har hatt. Det ble en lang og kronglete sydentur for oss, sier hun og gleder seg til endelig å få komme hjem.

– Hvordan vil du beskrive de siste dagene?

– Det har vært krevende. Det er ikke akkurat slik at vi har ligget på stranda og hygget oss. Vi har oppholdt oss på et hotellrom. Folk som har vært ute har gått med munnbind på grunn av mye sand i lufta, svarer hun og fortsetter:

– Det har vært lange dager, men vi har det jo bra. Barna har mye større tålmodighet en meg.

Gjelseth påpeker imidlertid at det er godt at hjemreisen endelig har startet.

– Men vi er veldig spente på når vi faktisk er hjemme. Det er for meg vanskelig å forstå at flyet ikke bare kan fly direkte til Bodø. Vi er jo tross alt 185 stykker som skal dit, sier hun og tilføyer:

– Vi er ved godt mot. Absolutt.

Les også: Therese (25) slakter reiseselskapet: – Det er så galskap som det går an å få det

Oslo, men ikke lenger

Pressevakt i TUI, Kevin Brevik, forteller til Avisa Nordland at det aller viktigste nå er å få passasjerene hjem – henholdsvis til Oslo i første omgang.

– Og slik som det er nå lander flyet som skal til Bodø ganske sent – i 22-tiden, som gjør at de ikke rekker eventuell annen korrespondanse nordover, sier han.

Den siste ruteavgangen fra Oslo til Bodø går klokken 19.00.

– Derfor blir det hotellovernatting og avgang til Bodø i morgen, sier Brevik og legger til:

– Dette vil de aktuelle passasjerene få beskjed om via SMS før avreise fra Las Palmas, eller når de lander i Oslo.

– Garanteres det overnatting?

– Jeg har ikke annen informasjon å gi enn det som allerede er sendt ut til kundene våre. Heldigvis er det litt andre og bedre forutsetninger i Oslo hva gjelder hotellkapasitet, svarer han.

Brevik sier at TUI i kjølvannet av de siste dagene vil gå gjennom interne systemer, retningslinjer og områder.

– Slik at vi kan forbedre oss til en eventuell neste gang noe lignende skulle skje, sier han.

Les også: Nå åpner flyplassen på Gran Canaria – usikkert når bodøfly går