Terje Nilsen døde onsdag morgen, 67 år gammel.

Den folkekjære visesangeren og poeten fra Bodø ble født i Henningsvær 26. november 1951.

Flere utmerkelser

Hans største suksess var melodien «Mjelle», skrevet 1974, utgitt første gang på «Æ» i 1977. Nilsen har blitt hyllet av en rekke artister landet over, i tillegg har han også fått en rekke utmerkelser for sitt arbeid. Senest i 2015 fikk han Alf Prøysens Ærespris som deles ut til «meget anerkjente kunstnere innen forskjellige sjangre».

Nilsen ble også tildelt Blixprisen i 1997. I 2002 fikk han både Bodø Bys kulturpris og Gemmlengprisen i klassen viser. Visekunstneren var også Nordland Musikkfestukes profil i 2003.

I april 2016 brøt han også ni års anonymitet og i oktober samme år var det duket for et av de mest etterlengtede comebackene i Bodø-musikken noensinne. 

Bildeserie

Terje Nilsens liv i bilder

Comeback

Artisten var i årene før comebacket plaget av sykdom og alkoholisme, og påsto i den perioden at karrieren var over.

I tillegg til flere konserter i comeback-året 2016, fikk han også gitt ut et nytt album på 11 låter. «Nye låta» var navnet på albumet som ble utgitt 9. mai 2016. Konserten ble utsolgt på rekordtid, og plata fikk gode skussmål fra flere hold. På fire uker solgte det nye albumet 4000 eksemplarer.

Les også: Hyllet av Åge Aleksandersen.

En av dem som hyllet albumet «Nye låta» var ANs musikkanmelder Rune Slyngstad. I anmeldelsen som ble publisert i mai 2016 skrev Slyngstad blant annet at dette var et av Nilsens beste album.

- Han bør tenke på er at han har laget et flott og sterkt album med elleve nye låter som flest mulig fortjener å få høre, skrev Slyngstad i anmeldelsen.                       

Les også: Terje Nilsen med comeback               

«Alt e såre vel»

Høsten 2018 ble det lansert en dokumentarfilm om livet til Terje Nilsen av regissør Geir Are Jensen. Filmen «Alt e såre vel» viser perioden fra han for første gang bestemte seg for å lage musikk igjen etter at han hadde tatt en pause fra alt.

Senest i desember i fjor opptrådte Nilsen sammen med Kringkastingsorkesteret på tv. Da hadde han nylig blitt viet en helaften av Bodø filmfestival.