Uvær førte til store utfall i nettet: - Bedre enn fryktet

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Uværet som rammet Nordland og deler av Troms i helga førte til store utfall i Telenors nett. Søndag ettermiddag var de fleste tjenestene inne igjen, men fremdeles er det småfeil enkelte steder.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Telenor har cirka 600 basestasjoner i Nordland fylke. Før helgens uvær fryktet mange at telekommunikasjonen skulle bryte sammen mens uværet raste.

– Det gikk heldigvis bedre enn fryktet. Mobilnettet er like stabilt som fastnettet. Selv om det var enkelte strømutfall er det tydelig at også strømnettet er mer robust enn før, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge.

Status søndag ettermiddag er at de fleste mobil- og fastnettutfallene nå er rettet. Det gjenstår noen få feil, blant andre Musken i Tysfjord. Her må vi bruke helikoptertransport for å utbedre feilen.

Bjørn Amundsen mener de siste års arbeid for å styrke nettet nå bærer frukter.

– Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (NKOM) har bidratt i forsterkningen av nettet i Lofoten. I tillegg fikk vi ekstra aggregater ut før stormen tok tak for alvor. Dette førte til at konsekvensene ikke ble så store. Telenor sendte dessuten to kilometer reservekabler til beredskapslageret i Bodø. De ble det heldigvis ikke bruk for, sier Amundsen som legger til at Telenor har hatt ekstra ressurser på vakt både på operasjonssenteret og hos entreprenørene gjennom hele helgen.

Artikkeltags