Bodø-søstre kan vinne en halv FERD-million

Søstrene Janne og Hilde Amundsen kombinerte sin eksperise innen henholdsvis psykologi og digital markedsføring. Resultatet ble Mindfit - en minipsykolog i lommeformat.

Søstrene Janne og Hilde Amundsen kombinerte sin eksperise innen henholdsvis psykologi og digital markedsføring. Resultatet ble Mindfit - en minipsykolog i lommeformat. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Hilde Amundsen og søsteren Janne Ekeberg Amundsen fra Bodø har utviklet iphone-appen «Mindfit», en minipsykolog i lommeformat.

Nå kan de bli Ferd Sosiale Entreprenørers nye flaggskip.

En av fem

Mandag kom nemlig nyheten om at firmaet er en av fem nominerte til hedersprisen Årets sosiale entreprenør 2016.

Årets Sosiale Entreprenør er en hederspris til en sosial entreprenør som har utviklet et eksepsjonelt stort potensial for å løse sosiale utfordringer i Norge. I utvelgelsen legger juryen vekt på innovasjon, «dobbel bunnlinje» og vekstpotensial.

LES MER: Hildes app går så det suser

I juryen sitter blant annet Johan H. Andresen og Christian Ringnes. Og i juryens begrunnelse heter det at:

«Gjennom Mindfit-appen har gründeren utviklet en løsning som er meget lett tilgjengelig for folk flest. (…) Den er utformet slik at brukerne vil ha konkrete ressurser tilgjengelig for å møte vanskelige situasjoner, reaksjoner og stress når det oppstår.»

- Det er selvsagt en stor ære, sier Hilde Amundsen på telefon fra Trondheim, men tror suksessen har fått god hjelp av åpenhetstrenden som feier over landet:

– Det er ikke lenger tabu å snakke om psykiske plager. Åpenhet er "in" og dermed har vi fått flere tilbakemeldinger fra brukere som igjen gjør at vi har kunnet videreutvikle og forbedre appen, forklarer hun.

Janne og Hilde Amunsen

Janne og Hilde Amunsen Foto:

43.000 brukere

Appen ble lansert i 2014. Og bare dager senere, lå den på femteplass over kjøpte Iphone-apper i Norge. Halvannet år senere har søstrene Amundsen lansert Mindfit også for Android-telefoner. 

– Vi har over 43.000 brukere og høy skår på brukertilbakemeldinger i både App Store og Google Play, forteller Amundsen.

Så hvem er brukerne?

– Brukerne er i all hovedsak mellom 18 og 46 år og av begge kjønn, selv om det er en overvekt av kvinner, forteller hun og fortsetter:

- Personer som gjennomgår en tøff periode eller som ønsker å motivere seg til å oppnå noe.

Og problemene?

- De spenner fra selvfølelse, kropp og utseende – til depresjoner og angst. Vi kaller det lettere psykiske plager, men understreker i appen at Mindfit skal være et forebyggende hjelpemiddel eller et supplement til profesjonell hjelp – ikke et alternativ.

I tillegg har de nå lansert en podkast som er tilgjengelig på iTunes, der brukere kan stille spørsmål til psykologen via sosiale medier.

Appen er lansert i flere land og hedres for sin enkelhet og tilgjengelighet

Appen er lansert i flere land og hedres for sin enkelhet og tilgjengelighet

Satser internasjonalt

Hilde Amundsen avslører at de nå har begynt å sondere det internasjonale markedet.

– Vi har allerede begynt å teste appen i England, Australia, USA og Canada. Særlig i England har vi fått svært mange nedlastinger og gode tilbakemeldinger fra brukerne, sier hun.

Og i slutten av oktober går turen til USA – til Global Marketing Program med Innovasjon Norge.

I 14 dager skal søstrene bli drillet i salg, markedsføring og nettverksbygging – utenfor Norges grenser.

Jakter partner

Tross suksess og kred fra mange hold, kan søstrene ennå ikke leve av inntektene.

– Nei, alt som kommer inn går direkte til utvikling og markedsføring. Enn så lenge livnærer jeg meg gjennomgå holde foredrag om digital markedsføring og diverse konsulentoppdrag, sier hun.

Nå jakter søstrene en partner – som kan hjelpe dem videre på veien.

Kan vinne en halv mill.

Alle nominerte har fått 50.000 kroner – kun fordi de har blitt nominert. Vinneren som kåres 26. Oktober stikker av med kr 500.000,-

- Det er klart at det å vinne en halv million kroner hadde vært helt fantastisk. Da kunne vi bruke enda mer penger på videreutvikling og nådd og hjulpet enda flere mennesker, avslutter Hilde Andersen.

I tillegg til Mindfit AS, er disse nominerte;

DiamondCare Norge AS

Generasjonsmøtet M AS

International Sandwich Brothers

Medarbeiderne AS

Tidligere vinnere:
2015: Gammel Nok
2014: Monsterbedriften
2013: Epleslang
2012: Lyk-z & døtre
2011: Noen
2010: Forandringsfabrikken

Artikkeltags