Kabler fra Rognan skal hjelpe 267 millioner mennesker

Lasting av Jayabaya-sjøkabelen på Rognan kai.

Lasting av Jayabaya-sjøkabelen på Rognan kai.

Artikkelen er over 1 år gammel

Nexans har produsert og levert til sammen 915 kilometer forsterkerfrie, fiberoptiske sjøkabler til PT Mora Telematika Indonesia (Moratelindo). Kablene vil skape en digital bru mellom Jakarta og Surabaya.

DEL

Regjeringen i Indonesia har forpliktet seg til å sikre tilgang til telekommunikasjon og bredbånd for landets raskt voksende befolkning på 267 millioner mennesker.

I tråd med denne visjonen fortsetter Moratelindo å utvikle sitt landsomfattende fiberoptiske nettverk med utbyggingen av det høyhastighets sjøkabelsystemet Jayabaya på øya Java, der Nexans bidrar med til sammen 915 kilometer fiberoptiske kabler.

Det melder Nexans i ei pressemelding.

Jayabaya-kabelen vil gi fiberoptisk forbindelse mellom Jakarta, Indonesias hovedstad og største by, og Surabaya, hovedstaden i provinsen Øst-Java på Java. Forbindelsen vil bestå av tre undersjøiske deler: Jakarta til Cirebon, Cirebon til Semarang, Semarang til Surabaya.

Den fiberoptiske kabelen er basert på Nexans 24-kjerners forsterkerfrie (URC-1) design.

Nær kysten i områder med vanndybde under 20 meter har kabelen dobbel armering (DA) som ekstra beskyttelse mot skade fra skipsfart og fiskeri.

I dybder mellom 20 og 200 meter vil det legges ut en fiberoptisk kabel med enkel armering (single-armored, SA), skriver Nexans.

Her skal kabelen strekkes.

- I dagens stadig mer tilkoblede verden er pålitelige kommunikasjonsmidler og bredbåndtjenester helt avgjørende for den sosioøkonomiske utviklingen i ethvert land. Nexans er derfor svært glade for å jobbe med den fiberoptiske Jayabaya-forbindelsen som utvider Indonesias informasjonsmotorvei enda lenger og skaper en digital bro mellom lokalsamfunnene i det indonesiske øyriket, saHans-Martin Norstrøm, salgssjef for NexansSubmarine Telecom and Special Cables (STSC).

Installasjon av Jayabaya-kabelen pågår og er forventet ferdigstilt i slutten av måneden.

Artikkeltags