Arrangøren er NF Academy Arctic, som ifølge hjemmesiden er et spillerutviklingsprogram der spillere får mulighet til å utfordre seg selv i et miljø der utvikling står i fokus. Programmet og øktene ledes av portugisiske spillerutviklere som benytter portugisisk fotballmetodologi.

Håper på samarbeid

Regionsansvarlig i NF Academy Arctic Morten Daleng sier til Avisa Nordland at dette er et tilbud for spillere i hele Nordland og Troms og Finnmark. Til samlingen på Aspmyra er det gutter og jenter født mellom 2005 til 2013 som deltar.

– Vi ønsker at spillere fra de litt mindre klubbene kan få en bedre mulighet til å bli sett. Det er en langstrakt landsdel med mange flotte talenter her som vi vil hjelpe, sier Daleng.

Han presiserer at akademiet på ingen måte er ute etter å ta spillere fra klubbene, men håper på et samarbeid mellom NF Academy og klubbene for å gi barn og ungdom en bedre sjanse for å bli sett.

– Her kommer alle inn med et fornavn og sine ferdigheter, og blir vurdert ut i fra de ferdighetene. Det har ingenting å si hva etternavnet ditt eller klubben en tilhører er. Her blir alle behandlet likt.

Topp trenere

Daleng mener at siden mye av barnefotballen i Norge er foreldrestyrt, er deres akademi en god arena for videre utvikling. Med seg på laget, har Daleng flydd inn tre trenere, der to av de er fra den portugisiske toppklubben Sporting CP og keepertreneren som går under navnet «the Professor».

– Keepere får normalt ikke den samme oppfølgingen som andre utespillere får, begrunner han.

De to Sporting-trenerne er profesjonelle trenere som er tilknyttet Sportings akademi.

– Disse trener de yngre i Sporting på et meget høyt nivå. De bidrar med trening i høy intensitet og fotballundervisning på engelsk. Mindre klubber har ikke denne muligheten, så dette er et ekstratilbud for å hjelpe spillerne til å utvikle seg selv og mot å kunne leve ut den store drømmen sin.

Dette akademiet har ifølge Transfermarkt produsert spillere som Cristiano Ronaldo (Juventus), Rafael Leão (AC Milan), Rui Patricio (Roma) og Eric Dier (Tottenham) med mange flere.