Gå til sidens hovedinnhold

Tar Pride-flagging til fylkestinget

Artikkelen er over 1 år gammel

I en interpellasjon til fylkesrådsleder Tomas Norvoll tar Aps Jarl-Håkon Olsen opp muligheten for å flagge med regnbueflagget ved Pride-markeringer.

Olsen mener Pride-arrangementene har bidratt til mer positive holdninger over tid, og ønsker Norvolls tanker rundt det å flagge regnbueflagget fra fylkeskommunale flaggstenger ved lokale Pride-markeringer. Pride er en årlig feiring av kjærlighet og kjønns- og seksualitetsmangfold.

- LHBTQ+-personer skal, på lik linje med andre, føle seg hjemme i Nordland. Dette bør fylkeskommunen vise tydelig gjennom bruken av regnbueflagget. Flagging av regnbueflagget på våre flaggstenger under Pride-markeringer vil vise at fylkeskommunen aktivt og offentlig står på deres side. Kostnaden ved en slik flaggbruk vil være minimal, men vil ha en stor betydning for enkeltmennesket, sier Olsen, som mener at samfunnet ikke er i mål.

Han viser til resultatene fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets undersøkelse fra 2017, der nordmenn er spurt om sine holdninger til LHBTI-personer (lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og interkjønnpersoner.

- Undersøkelsen viste blant annet at hver tiende innbygger i Nord-Norge har en negativ holdning til homofile og er uenig i at lesbiske og homofile skal ha like rettigheter som heterofile.

Interpellasjonen skal besvares i fylkestinget, som starter mandag 24. februar.

Kommentarer til denne saken