Gå til sidens hovedinnhold

Tapte 15 millioner i inntekter: – Vi har vært hardt rammet av koronaen

Til tross for et stort inntektstap greide konserthuset å lande koronaåret med grønne tall.

For abonnenter

Stormen konserthus hatt et krevende år. Koronapandemien satte en bråstopp for alt av samlende kultur. Det skriver Bodø Nu.

– Vi har vært hardt rammet av koronaen, med et inntektstap på 15 millioner kroner. Det har vært en utfordrende tid å styre konserthusets økonomi, sier direktør på Stormen konserthus, Rasmus Adrian til avisen.

De har mistet inntekter i form av både billettsalg og leie.

Årsberetningen viser en nedgang i billettsalg på over 50.000 billetter, sammenlignet med 2019. I 2020 solgte konserthuset bare 20.000 billetter, ifølge Bodø Nu.

Millionoverskudd

Besøkstallene har også fått seg en knekk. Nedgangen er på hele 118.000 mennesker.

Til tross for alle de synkende tallene, endte konserthuset likevel opp med et betydelig overskudd. Det kommunale foretaket har nemlig omsatt for 49 millioner kroner, og overskuddet ble på over åtte millioner.

– Vi er forpliktet til å sette inn syv millioner hvert år i fond til fremtidige investeringer. Stormen er et stort bygg. Er det et tak som må byttes, er det vårt ansvar å få det til å skje, forklarer direktøren.

– Dyktige på innsparinger

Adrian er fornøyd med resultatet, det krevende året tatt i betraktning. Han forteller til Bodø Nu at de har greid å opprettholde aktivitetsnivået gjennom hele 2020, med 808 arrangementer. Til sammenligning hadde de 836 arrangementer i 2019. Årsaken til det er flere egenproduserte aktiviteter.

– Vi har vært veldig dyktige på innsparinger. Vi har gjort flere tiltak, slik at vi har klart å spare inn en stor del av inntektstapet, sier han til Bodø Nu.

De har blant annet spart inn på lønn, og stanset investeringer og utgifter, som de tar igjen senere. De har i tillegg mottatt noe støtte. Bodø Nu melder at konserthuset totalt fikk 4,5 millioner fra staten i koronastøtte. De fikk også 700.000 i støtte fra Kulturrådet.

2021 ligger an til å bli et krevende år. De må også gjøre noen investeringer i arbeidet mot Bodø 2024. Blant annet må de gjøre nyansettelser i forbindelse med det.

Kommentarer til denne saken