Det er farlig å bli historieløs og la en fersk kamps elendighet styre følelsene helt og holdent. Men det må være innenfor å si at det er gode grunner til å være urolig. Måten Bodø/Glimt tapte på onsdag kveld var skremmende.

For det første: Kjetil Knutsen virket uvanlig rolig på sidelinjen selv om han bedre enn noen annen ser at dette ikke fungerer. Spillerne er ikke påskrudd i det hele tatt. De personlige feilene florerer, og de velkjente relasjonene var åpenbart ikke med sørover.

Likevel kom det ikke et bytte før etter 60 minutter. Så skulle det gå over nye 20 minutter, etter en akkurat like dårlig prestasjon som den første timen, før de to neste byttene gjøres. Da må man spørre seg: Hva var det egentlig som fikk Glimt–bossen til å ha så stor tålmodighet? Kanskje så han tegn til forbedring som for oss andre var litt vanskelig å se, for å si det litt forsiktig.

Glimt var så lite Glimt som det vel er mulig å være. Det virket som om verken spillerne eller treneren tok inn over seg at her var vi plutselig nede på 2016–nivået.

Jeg kan godt forstå at Kjetil Knutsen lar være å gripe inn i kamper hvor ting fungerer greit. Men at det ikke skjer noe i en kamp som er så svak som den vi så onsdag kveld, det skjønner jeg ikke.

Og så må vi snart få svaret på et spørsmål som veldig mange stiller nå: Hva har Hugo Vetlesen gjort for å få så lite spilletid? Til og med i en kamp som er så dårlig som denne, med spillere som burde vært byttet ut i pausen (om ikke før), får ikke Hugo komme inn før etter 81 minutter. Forhåpentligvis har Knutsen en god forklaring, og han utfordres herved: Kom med den.

For det andre: Patrick Berg, som, sammen med Ulrik Saltnes, er verdens herligste kaptein i intervjusonen etter kampene, virket nesten litt uberørt av hele tapet. Han sa at Glimt må hjem å se på video for å sjekke ut hva som egentlig hadde skjedd.

Det er fint å lære av å se kamper i ro og mak, men her kan Glimt trygt droppe skrekkvideoen og heller forsøke å finne ut hvorfor i alle dager spillerne gjør så mange feil, presser så dårlig og følger så lite med hva lagkameratene holder på med at et helt greit sandefjordlag cruiser inn til seier, fortjent.

Signalene som sendes ut fra Glimt–leiren er skumle.

Så kan vi kanskje fantasere om at hele denne kampen var et stunt for å lure Legia Warszawas spioner på tribunen? I så fall blir det lett match for Viking på Aspmyra lørdag.