Onsdag kveld fikk AN melding om at et tankskip hadde gått på grunn utenfor Røst.

Det bekrefter HRS Nord-Norge overfor AN, og en rekke tipsere sendte epost til avisa.

- Det er flere båter som er på vei til stedet, blant annet kystverket som vil iverksette slepebåtbederedskap, forteller Ørjan Delbekk i Hovedredningssentralen.

OPPDATERING: Rundt midnatt var skipet av grunnen.

Uavklart

Situasjonen er fortsatt uavklart, og Delbekk kan ikke si noe mer om eventuelle utslipp.

– Det skal ikke være fare for mannskapet om bord, sier Delbekk.

Tankskipet er over 100 meter langt, opplyser HRS. På nettstedet Marinetraffic.com kan vi se et tankskip som har stoppet rett sør av Røst. Dette er det Malta-registrerte skipet Key Fighter på om lag 3700 bruttotonn. HRS kan ikke bekrefte at det er dette skipet som har grunnstøtt, men det er det eneste skipet i området.

Får hjelp

Det er Kystverket som ansvaret for arbeidet med å berge oljetankeren. Kontaktperson i Kystverket, Stig Wahlstrøm, sier til Avisa Nordland at de jobber med kartlegging av hendelsen.

– Vi har ikke bekreftet noe utslipp, og etter nærmere undersøkelser skal det ikke være funnet olje på sjø, sier Wahlstrøm, som påpeker at det fortsatt foregår kartlegging av skipet og eventuelle utslipp.

– Vi har også meldt videre til andre båter vi kan trekke inn i arbeidet med å berge tankeren, fortsetter han.

Wahlstrøm forteller videre at det skal være én redningsskøyte, to kystvaktfartøy og skipet Det Norske Veritas som er på vei til oljetankeren for å bistå. Kystverket selv har også mobilisert et skip som er på vei til ulykkesstedet.

Nevnte redningsskøyte RS Hans Herman Horn skal være sendt ut fra Bodø i retning Røst nå, mens skipet Det Norske Veritas har tilholdssted på Ballstad i Lofoten.

Klokken 06.30 torsdag morgen bekrefter Kystverket at Key Fighter kom seg av grunnen.

- Skipet ble eskortert til Røst av redningsskøyta. Skipet ligger nå til kai ved Røst og venter på dykkerinspeksjon. Deretter skal Skipskontrollen sjekke det før det får fortsette sin videre sin videre seilas, sier trafikkleder ved Vardø trafikksentral til Avisa Nordland.

Ferga snudde

AN var i kontakt med en passasjer om bord på ferga Værøy. Han forteller at ferga først snudde for å bistå havaristen.

– Først begynte vi å gå tilbake mot Røst for å hjelpe til med redningsarbeidet. Så kom kontrabeskjeden, og vi snudde tilbake mot Bodø igjen, forteller tipseren.

Han sier at passasjerene om bord fikk beskjed fra mannskapet om at Redningsselskapet er på plass for å bistå havaristen.

Ferga skal nå være på vei til Værøy, men blir forsinket til øya med én time, melder Torghatten Nord.