En strålende morgen i dag. Et tynt lag med snø, mildt, en fantastisk start på dagen. På min spasertur denne tirsdag morgen lot jeg tankene fly. Det er så herlig. Og jeg kom til å tenke på alt dette sytet vi her nord presterer. Jeg bare nevner ambulanseflysaken som i hovedsak berørte Finnmark. Ikke uviktig det, siden dette er et fylke som fullstendig er overkjørt av regjeringen. Det gir all grunn til bekymring. Det rører ved identiteten. Det eneste fylke i Norge som med rette kan påberope seg å være Norges arktiske fylke. Finnmarkingene fortjener bedre. Det har regjeringen ikke forstått.

Så er det helse og sykehus. Heldigvis ble den regionale administrasjonen lagt til Bodø. Takk og pris. Men Tromsø slipper aldri, aldri taket i det. Ved enhver anledning kommer det til syne. Når Helse Nord gir uttrykk for noe, ja nesten hva det måtte være, så kommer dette «tapet» til syne åpent eller på annen måte, direkte eller dårlig skjult. Så hva er det med oss her nord? Det er jo så slitsomt, og det er de samme fjesene som kommer i ruta hver gang. Kan jeg kalle dem for linselusene?
Men det store spørsmålet er om vi noen gang makter å sette pris det vi har i nord? Å gjøre det enda bedre?

Skal vi sammen kunne legge til rette for en god framtid har nord, for de som er her og for de som kommer, ja da må vi samarbeide. Vi må både by på og unne hverandre det beste vi har, hver især.
God julehelg inn mot det nye året.
Dette må vi bare finne ut av, ellers så....