Bastien Delmaille, som er salgssjef i Amaury Sport Organisation (ASO), lar seg imponere og begeistre av Arctic Race of Norway.

Det kom klart fram da franskmannen forleden besøkte Rana sammen med Knut-Eirik Dybdal som er daglig leder i Arctic Race of Norway (ARN).

De samla et knippe samarbeidspartnere og frivillige til en oppgang på hva Rana og Helgeland har i vente når verdens beste syklister i midten av august skal sette regionen på hodet gjennom ARN-arrangementet.

– Arctic Race of Norway var i utgangspunktet en helt crazy idé. Likevel har rittet på bare tre år befesta seg som ett av verdens 30 beste sykkelritt. Det er rett og slett imponerende, slår Delmaille fast overfor Rana Blad.

Han jobber altså for Amaury Sport Organisation (ASO) som er en del av den franske mediegruppen Éditions Philippe Amaury. ASO er verdenskjent som arrangør av store sportsarrangementer som Tour de France, Paris–Nice, Paris–Roubaix, Liège–Bastogne–Liège, La Flèche Wallonne, Rally Dakar (tidligere Rally Paris–Dakar), Open de France, Paris Maraton og altså Arctic Race of Norway, verdens nordligste etapperitt på sykkel som i år går av stabelen på Helgeland og i Salten 11.–14. august.